Homofóbia elleni kiállítást nyitott meg Soproni Tamás

2021. június 09. 09:26

A momentumos politikus szerint nem beszélünk eleget az LMBTQ-emberek problémáiról.

2021. június 09. 09:26
null

Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere nyitotta meg az Én is ember vagyok című kampány homofóbia elleni kiállítását – írja a Humen Online. A figyelemfelhívó akció szereplői olyan magyar LMBTQ-emberek, akik az életük egy-egy meghatározó eseményéről mesélnek, arcukat felvállalva.

Nem esik elég szó az LMBTQ-emberek problémáiról

Soproni többek között arról beszélt a megnyitón, hogy Terézváros az elfogadás pártján áll. „Sokan mondják, hogy »túl sok szó esik« az elfogadás fontosságáról. A valóság ennek éppen az ellenkezője:

– mondta beszédében a momentumos polgármester. A politikus szerint Magyarországon „nagyon nehéz dolog a többségtől eltérő identitással élni”. Véleménye szerint a kampány ezt a kirekesztést „teszi átélhetővé”.

„Hiszek abban, hogy minden ember egyenlőnek születik, függetlenül a vallástól, származástól, anyagi vagy társadalmi helyzettől és szexuális orientációtól” – tette hozzá Soproni. Véleménye szerint a képek „a mindennapi gyűlölet és kirekesztés ellen szólnak, és az elfogadás fontosságát hirdetik”.

A fő üzenet, hogy ne bántsuk egymást

A kampányt a Humen indította május 17-án a homofóbia, trasznfóbia és bifóbia elleni világnapon. Az portál ügyvezetője, Erdei Zsolt a következőképpen kommentálta, hogy Soproni nyitotta meg a kiállítást: „Nagyon örülünk, hogy ehhez a kampányhoz több budapesti kerület is csatlakozott, ennek keretében pedig most Terézvárosban egy köztéri kiállítás keretében valósulhatott meg. Külön öröm, hogy a kerület ennyire nyitottan és pozitívan fogadta a kezdeményezést”.

Hozzátette: „Azt szeretnénk, ha elgondolkoznának az emberek az itt olvasható a történeteken. Ezért is az a fő üzenete az egész kampánynak, hogy »Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy bánjanak veled.«”.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. június 11. 19:40
"Nem esik elég szó az LMBTQ-emberek problémáiról" Hála istennek. Ki a faszt érdekelnek? Pont elég saját problémám van, teljesen leszarom, hogy a buzik min matekoznak. Éppen elég baj, hogy már minden filmben van egy buzi. Erről a problémámról kevés szó esik.
annamanna
2021. június 11. 00:07
Korinthusbeliekhez írt I. levél 5. rész Általában hallatszik köztetek paráznaság, még olyan paráznaság is, a milyen a pogányok között sem említtetik, hogy valaki atyjának feleségét elvegye. És ti fel vagytok fuvalkodva, és nem keseredtetek meg inkább, hogy kivettetnék közületek, a ki ezt a dolgot cselekedte. Mert én távol lévén ugyan testben, de jelen lévén lélekben, már elvégeztem, mintha jelen volnék, hogy azt, a ki ekként ezt cselekedte, Ti és az én lelkem a mi Urunk Jézus Krisztusnak nevében egybegyűlvén, a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmával Átadjuk az ilyent a Sátánnak a testnek veszedelmére, hogy a lélek megtartassék az Úr Jézusnak ama napján. Nem jó a ti dicsekedéstek. Avagy nem tudjátok-é, hogy egy kicsiny kovász az egész tésztát megposhasztja. Tisztítsátok el azért a régi kovászt, hogy legyetek új tésztává, a minthogy kovász nélkül valók vagytok; mert hiszen a mi húsvéti bárányunk, a Krisztus, megáldoztatott érettünk. Azért ne régi kovászszal ünnepeljünk, sem rosszaságnak és gonoszságnak kovászával, hanem tisztaságnak és igazságnak kovásztalanságában. Azt írtam néktek ama levelemben, hogy paráznákkal ne társalkodjatok. De nem általában e világ paráznáival, vagy csalóival, vagy ragadozóival, vagy bálványimádóival; mert hiszen így ki kellene e világból mennetek. Most azért azt írom néktek, hogy ne társalkodjatok azzal, ha valaki atyafi létére parázna, vagy csaló, vagy bálványimádó, vagy szidalmazó, vagy részeges, vagy ragadozó. Az ilyennel még együtt se egyetek. Mert mi közöm ahhoz, hogy a kívülvalókról is ítéletet tegyek? avagy ti nem a belüllévők fölött tesztek-é ítéletet? A kívülvalókat pedig majd az Isten ítéli meg. Vessétek ki azért a gonoszt magatok közül. Pál nemhogy a világi hatalomnak szolgáltatja ki a bűnöst, hanem a Sátánnak. Azért annál a világi hatalom mégiscsak jobb, nemde? És ki ad át Pál a Sátánnak? A szexuális bűnözőt. A buzulás a Bibliában szexuális bűn? Igen, az.
Szorgos Lajhár
2021. június 10. 11:18
A filmecske készítői/Soproni személyre lebontva tudják, hány homoszexuális egyén él Mo.-on? Egyáltalán hány emberre vonatkozik a hátrányt szenvedő 49%? Avagy az egymást kézen nem fogó egynemű párok háromnegyede =75%-a?
Szorgos Lajhár
2021. június 10. 11:13
Tegnap estefelé elmentem a Hunyadi térre. Összesen 6 -7 kerítésre kitűzött kép az érintettek fényképével és egyetlen mondatával. Rajtam kívül a kutyát sem érdekelte az egész. Annyit még meg tudtam állapítani, hogy az első "nőt" = transznemű - valamilyen közlekedési baleset érhette, ekkor vágták a fejéhez az ominózus mondatot. Azt az apát is elítélem, aki verte a fartúró fiát. Kultúrember megmondja buzivá lett gyermekének az elítélő véleményét, ám ráhagyja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!