Soros György Bátorság Díjat kapott

2019. április 22. 10:48

Soros szerint Orbán Viktor kormánya szupergonoszt csinált belőle, aki a keresztény magyar identitás elpusztítására törekszik.

2019. április 22. 10:48

Idén Soros Györgynek ítélték oda a Don Ridenhour Bátorság Díjat, amely immáron 16. alkalommal talált gazdára A milliárdos a díj átadásakor kitért a kormánynak a személyét érintő kommunikációjára is – írja az Index.

A díjat átadó szervezet honlapján a következő olvasható: a Bátorság Díjat azoknak ítélik oda, akik az egész életüket a közjónak és a társadalmi igazságosságnak szentelték. Az előbbiek alapján Soros a nyílt társadalom, az emberi jogok és a transzparencia támogatásáért kapta meg a Rindenhour-díjat. „Soros György egy nagy erejű gondolkodó, kreatív emberbarát, és egy látnoki képességű ember, aki négy évtizede elkötelezetten harcol egy nyílt és igazságos társadalomért” – olvasható a szervezet honlapján

Soros a díjátadón elmondott beszédében Magyarországra és Orbán Viktorra is kitért. „A hazámban Magyarországon Orbán Viktor kormánya egy szupergonoszt csinált belőlem, aki összeesküvést sző a magyar nemzet keresztény identitásának elpusztítására” – mondta a milliárdos. Soros szerint a Helsinki Bizottság magyar munkatársainak naponta szembe kell nézniük az ellenséges környezettel és a démonizálással, amit a magyar kormány teremtett meg az utóbbi időben.

Beszédében kitért Erdoğanra is, akinek szerinte kulcsszerepe van Osman Kavala bebörtönzésében, aki Soros alapítványának török munkatársa, valamint a milliárdos személyes jó barátja is. 

Soros György a díjjal járó 10 000 dollárt a Hungarian Spectrum blognak ajánlotta fel. A blog magyar nyelvű híreket, a kormány magyar nyelvű kommunikációját fordítja angolra, hogy megismertesse a világgal a magyar közbeszéd állapotát. A blogot Balogh S. Éva alapította, '56-os emigráns, korábban a Yale előadója. 

(Index)

 

Összesen 264 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zazriveczazseni
2019. április 23. 11:49
A Fidesz hazugsággyára kiválóan működik, csak az a baj nem lehet tudni, mi az igaz, mi a propaganda.
fogas paduc
2019. április 23. 08:19
Hát igen. A cél szentesíti az eszközt, avagy a " közjóért bármit..." https://www.origo.hu/nagyvilag/20181029-soros-gyorgy-ket-ev-bortonbuntetesre-iteltek-bennfentes-kereskedelem-miatt.html
dick52
2019. április 23. 07:39
132 éves korára már megjön az ember esze. Ha jól tudom. De ez a majom, meg mindig hülye.
1000bocs
2019. április 23. 00:33
Minden nyomoronc imádja Sorost aki Soros pénzén ingyenél. Nincs ebben semmi különös, itt a kommentfelületen is látszik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!