Mellár: Vagyonadó kell az egykulcsos adóhoz

2011. augusztus 29. 12:05

Mellár Tamás szerint akkor lehet fenntartható az egykulcsos szja, ha mellette bevezetik az 50-80 millió forintos összeghatárnál belépő vagyonadót is.

2011. augusztus 29. 12:05

Mellár Tamás a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában leszögezte: „A gazdasági növekedést nem tudja önmagában az export generálni, a belső piacokat pedig csak úgy lehet élénkíteni, ha a megroggyant középosztályt újra helyzetbe hozzuk. Ehhez egy, a jelenlegihez képest másfajta gazdaságpolitikára van szükség”.

A közgazdász szerint az egykulcsos szja akkor lehet fenntartható, ha mellette bevezetik az 50-80 millió forintos összeghatár mellett belépő vagyonadót is. Ez leírható lenne az szja-ból, tehát az ügyeskedőket is meg lehetne fogni. Így nem csak a kisemberekre hárulnának a terhek - érvel Mellár. A professzor szerint az egykulcsos szja jelenleg évi 500 milliárd forintot vesz el úgy, hogy nincs pozitív hozadéka.

A szakember hangsúlyozta: „Olyan gazdaságpolitikára van szükség, mely a kis- és középvállalkozásokat támogatja, tudatosan építi a magyar piacot, segíti azt, hogy a kistermelők tudjanak együttműködni, és a monopolizált versenyben helyt állni. Ha nem lesz jövedelemtermelés ebben a szektorban, nem lesz fogyasztás sem”.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
már foglalt
2011. augusztus 29. 16:21
és milyen igaza van...
trendo
2011. augusztus 29. 16:11
Basszátok meg, réges régen be kellett volna vezetni a vagyonadót. Ez az egyetlen módja, hogy a gazdagok is perkáljanak a közösbe. Ja, hogy ne tudják eldugni? Hát fizessenek a cégek is! Ne csak a magánszemélyek! És az örökléskor kurvára megnézni a tulajdonviszonyokat! Olvassátok Agatha Christiet! Az ingatlan és tőkeadó rántotta ki a szarból Angliát a háború után! Minden, ami az állam területén van, legyen adóköteles! Termőföld, épület, telek! Persze, értékarányosan kell kivetni a kulcsot. És legyen a kihirdetéskor rögtön nyilvánvaló a "mi mennyi", hogy Mari néni ne rinyáljon, hogy a szar másfél szobás panel adója miatt döglik majd éhen. Nehogy már megint ezért álljon Csányi és Orbán (Gyurcsány, Veres J.) elvtársak zászlaja alá... Rohadt genyó kastélytulajok, látványfürdő, lovaspanzió és kupigondnokok... természetvédelmi parkok bitorlói... fizessetek!!!!
Shamrock
2011. augusztus 29. 14:50
Most amikor alig birjak fizetni a frankhiteleket az emberek (a baromarcu szocinostak szerint elverik kulfoldon), akkor jol jonne a nyakukba meg egy kis ingatlanado, vagy egyeb kisfaszomado is. Gondolom roppantul orulnenek neki.
kalasnyikov
2011. augusztus 29. 13:45
Szép dolog a felismerés. Van valami bája ennek a smellárnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!