A Pista megint harangozott

2023. június 26. 09:19

Azt írja ugyanis a Pista, hogy: „Minden rendszer megbukik egyszer, a mostani Orbán-rezsim is.”

2023. június 26. 09:19
null
Bognár Zsolt
Bognár Zsolt
Facebook

„Minden rezgésnek, zizegésnek van visszhangja, így írásomban hazánk önkéntes harangozója, Ujhelyi István se marad anélkül.

Azt írja ugyanis a Pista, hogy:

»Minden rendszer megbukik egyszer, a mostani Orbán-rezsim is.«

Vörösmarty Mihály mondta gyönyörű versében hajdanában, danában, hogy:

»Ábrándozás az élet megrontója, Mely, kancsalúl, festett egekbe néz.«

A Pista is olvashatta ezt a remekművet, mert folyton-folyvást aszerint él és cselekszik.

Nos, tegyük rendbe a Pistánk fejében a dolgot.

Az már mindennek a legalja, amikor a Pista érvnélkülisége kizárólag csupán az időfaktorra képes apellálni. Orbán megbukik egyszer, valamikor, nemsokára, a közeljövőben, pillanatokon belül.

Odáig a Pista eljutott már a felismerésben, hogy belássa, ebben a vágyott bukásban neki nem osztanak szerepet, így nézi bambán és percenként az óráját, hogy tik-tak, tik-tak, mikor érkezik meg végre az EGYSZER és mikor válik jelenné a folytonos jövőbe tolódó ábrándja. Azt gondolom, hogy nem lehet így jó élni a Pistának.

Az élet mindannyiunk számára véget ér egyszer, ez az emberiség vitathatatlan »közös többszöröse«. A botnak is vége van, ráadásul annak mindkét végén.”

***

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. június 26. 15:08
Ahogy így a távolból hallom, megrepedt a harangja, és a kötél is foszlik.
machet
2023. június 26. 15:05
Ahogy Pityunak is egyszer vége lesz.Az viszont nem mindegy addig mennyi kárt okoz még.
dakotasámán
2023. június 26. 13:53
"Azt írja ugyanis a Pista, hogy: Minden rendszer megbukik egyszer, a mostani Orbán-rezsim is... Az már mindennek a legalja, amikor a Pista érvnélkülisége kizárólag csupán az időfaktorra képes apellálni. Orbán megbukik egyszer, valamikor,..." zsoca kettő, rád különösen igaz a mondás, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. mert ugye orbán örökéletűnek is született, nem csak tolvajnak, tehát a rendszere is örökké fenn marad. ennek ugyan némileg ellent mond, egy indiai bölcselőnek tulajdonított mondás, miszerint minden elmúlik, de sebaj, ma is tanultál valamit legalább segglakó.
szürkeSzarvas
2023. június 26. 12:00
A "harangkongató" törpezsidó. A visszaszámolás elkezdődött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!