Rákay Kálmán a minap azzal „semmisítette meg” Nagy Ervint, hogy Zámbó Jimmyt alakítani nem jelent értéket

2023. június 08. 15:07

Az alázatos szolgákat már semmi más nem érdekli, mint, hogy az urukat éljenezzék, a kedvükbe járjanak a jutalomért.

2023. június 08. 15:07
null
Kálmán Olga
Facebook

„A magyar filmipar pápája, a magyar kultúrpolitika koronázott királya, Rákay Kálmán -művésznevén Philip-, a minap azzal »semmisítette meg« Nagy Ervin színművészt, hogy Zámbó Jimmyt alakítani nem jelent értéket, bezzeg a Philip Főproducer által jegyzett Aranybulla, és II. András, az igen! Jogos, aki igaz magyar színész, az csak II. Andrást játszik, vagy bármit ami nagyon magyar. Nyilván ebből a gondolkodásból az következik, hogy aki igaz színész, az nem vállal főszerepet a Wall Street farkasában, nehogy már egy csaló brókert alakítson. A nagy színészek sose vállalnák el a Keresztapa főszerepét nehogy már maffiózó bőrébe bújjanak. Úgy általában mi a francért játszanak a színészek bármi másban, ami nem a nemzet büszkeségét ápolja közpénz milliárdokból?! Ja, hogy tehetségesek, és kemény munkával alakítanak egy-egy karaktert? -na, az igazán nem lehet szempont a magyar filmipar koronázott királya értékrendjében.

Tudom én, hogy ha valakit folyamatosan tenyérből etetnek, akkor annak mindig lefelé hajlik a feje, úgy próbál újabb és újabb zsíros mócsingokat falni a kézből. Lehajtott fejjel lassan beszűkül a látótér, elvész a realitás. Az alázatos szolgákat már semmi más nem érdekli, mint, hogy az urukat éljenezzék, a kedvükbe járjanak a jutalomért. A világ történelmében kevés volt a jókirály, sokkal több a szolgákat, hűséges talpnyalókat maga köré gyűjtő uralkodó. De, akit csak a konc, a jutalom érdekel, annak ez már nem megalázó, azt nem érdekli ki a jó és ki a rossz király, annak nyilván egyre megy: király-király.”

Nyílt levélben szólt vissza Nagy Ervinnek Rákay Philip

Az elmúlt napokban kisebb üzengetés kezdődött Nagy Ervin színész és Rákay Philip között, Nagy Ervin legutóbb közösségi oldalán szólt be a médiaszakembernek. Rákay Philip közösségi oldalára feltöltött nyílt levélben reagált Nagy Ervin szavaira, amelyet változtatás nélkül közlünk: "Nagybaczoni Nagy Ervin uram! Haladjunk sorjában! A teljesség igénye nélkül reagálnék nagyívű posztod néhány állítására: 1.

 

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik