Országbizalom

2023. május 18. 20:29

Ezek a magyarok hülyeségekre költik, ellopják azt a pénzt, amit a saját felzárkózásukra költhetnének.

2023. május 18. 20:29
null
Hardy Mihály
Klubrádió

„Majdnem egy évtizednek kellett eltelnie ahhoz, hogy a Nagy Gonosz Brüsszelben észrevegyék és elhűljenek: ezek a magyarok hülyeségekre költik, ellopják azt a pénzt, amit a saját felzárkózásukra költhetnének.Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában … a megbízhatóságon? És most nem is annyira a sarki hentesre vagy a zöldségesre gondolok, akik akkor számítanak megbízhatónak, ha nem mérik többnek a karajt, mint amennyi. Vagy ha nem raknak rohadtat a két kiló krumpli aljára, mondván, hogy azt is el kell adni. Ha nem tesznek ilyet, megbízhatónak számítanak. Hanem az ország, amiben élünk, a kívülállók szemében vajon mennyire megbízható? Mennyire számít partnernek és szövetségesnek? Félek, hogy egyre kevésbé. És ennek jó oka van.

Mert itt van ez az Európa. Pontosabban az Európai Unió, ahová annyira, de annyira igyekeztünk 2004 előtt. Abban a reményben, hogy előbb-utóbb mi is olyan kiegyensúlyozottak és magabiztosak lehetünk, mint azok ott, az osztrák sógorok a Lajtán túl. Akikhez mindig is hasonlítottuk magunkat, elszörnyülködve a lemaradásunk mértékén. Megértem én, hogy egy választási kampány delíriumában amúgy beszámítható kormányzati figurák arról vizionálnak, hogy 2030-ra utolérjük és le is hagyjuk Ausztriát, aminek a fővárosában – állítólag – amúgy is életveszély kimenni az utcára, olyan rossz a közbiztonság, meg ugye a migráns martalócok. Hogyne, hiszen Bécset pont abban az évben választották a világ egyik legélhetőbb városának.

Majdnem egy évtizednek kellett eltelnie ahhoz, hogy a Nagy Gonosz Brüsszelben észrevegyék és elhűljenek: ezek a magyarok hülyeségekre költik, ellopják azt a pénzt, amit a saját felzárkózásukra költhetnének. Tengelytörő országutakon bukdácsolnak és közben életnagyságú kisvasútra költik a pénzt, csak azért, mert a miniszterelnöküknek gyerekkorában nem volt villanyvasútja. Európában háromszáz kilométeres sebességgel száguld a vonat, náluk meg hetvennél már kisiklik, mert annyira ócska a pálya. Futballstadionokat építenek kórházak és egyetemek helyett. Egy félanalfabéta falusi gázszerelőből tíz év alatt az ország leggazdagabb embere lesz, csak mert gyermekkori barátja vagyonát igazgatja? Hát, ha nekik így is jó?!

Szó sincs itt boszorkányüldözésről vagy politikai bosszúról, nem azért járt itt az újabb brüsszeli tényfeltáró bizottság. Nem vakok, látják, hogy mi zajlik Magyarországon. Csak éppen nem szeretik, ha a német, a dán, a francia vagy az olasz adófizetők pénzén nézik őket hülyének. Nem állítom, hogy máshol ne lennének időnként botrányok, Nicholas Sárközy francia ex-elnök a megmondhatója. Csak ott a rendszer megbízhatóan működik és legtöbbször kiveti magából a csalókat.

És nálunk???”

Nyitókép: Monika Hohlmeier Facebook-oldala 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. május 19. 22:51
Magyarország egy nagy lombkoronasétány.
monuskaroly
2023. május 19. 18:45
Fosol mi, hogy visszavesszük a Csótányék által eladott munkahelyedet? Mész a picsába, te tetű!!!
Rasdi
2023. május 19. 17:16
"...ezek a magyarok hülyeségekre költik, ellopják azt a pénzt, amit a saját felzárkózásukra költhetnének." Igen. Nagyon sok ilyen van. Látni akár a repülőtéren is, ahogy az értelmesebb dolgokra, pl. hazai befektetésekre költhető pénzükért repülőjegyet vesznek, hogy a Balaton helyett valami sós vízbe mártogassák a lábukat.
machet
2023. május 19. 17:10
Na te azután legjobban tennéd ha eltakarodnál a k anyádba,mocskos komcsi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!