Tárgyaljon végre, Zelenszkij!

2023. április 24. 06:36

Nem mintha nem lenne még húsz és ötven év közötti ukrán férfi, aki meghalhatna e háborúban.

2023. április 24. 06:36
null
Szőcs László
Magyar Nemzet

„A jelenlegi helyzet ugyanis hosszasan nem tartható fent, még a jelenlegi óriási nyugati támogatás mellett sem. Ukrajna talán többé már soha nem lesz úgy ukrán, ahogy Kijevben képzelik, de hogy a belátható időben nem lesz, az egészen bizonyos. Tárgyalások esetén Európának sem kellene megszakadnia abban, hogy minél lojálisabban szolgálja ki a globális amerikai érdeket, amelyet imperializmusnak – leplezetlen birodalmi törekvésnek – nevezhetnénk, ha a huszadik század nem járatta volna le ezt a fogalmat.

Szlovákia – amely felett úgy repül át egy vadászgép, hogy a pilóta észre sem veszi – vadászgépeket ad Ukrajnának, a még kisebb Luxemburg pedig – amelynek érthető okokból nem volt átadható fegyvere – kiment a fegyverpiacra, és 75 millió euróért bevásárolt, hogy ő is adhasson. Ezt hívja az angol erényfitogtatásnak (virtue signalling), ami mosolyfakasztó lehetne, ha nem hosszabbította volna meg a háborút, annak mindannyiunkat sokféle módon érintő összes bajával együtt, a halálos áldozatoktól az inflációig.

Nem mintha nem lenne még húsz és ötven év közötti ukrán férfi, aki meghalhatna vagy megrokkanhatna e háborúban. Az újraválasztására készülő Biden kampánycsapatát nem ez érdekli. Hanem az, hogy az idő a tanulmányban nagyon körültekintő módon le nem írt névnek dolgozik a 2024-es elnökválasztás előtt. A háborúellenes Donald Trumpnak. Biden a télen azt ígérte az ukránoknak, kitart mellettük, »amíg csak szükséges«, és ebből csak akkor tud visszatáncolni, ha az ukránok – önként vagy kényszer hatására – beszüntetik a harcot. Mert akkor már nem szükséges. A nyugati közvélemény egyre fáradtabb, és másfél év van még hátra az amerikai elnökválasztásig.”

Nyitókép: Képernyőfotó

***

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barkasfarkas
2023. április 24. 13:00
A cikkírót úgy tűnik, egy cseppet sem érdekli, hogy újra egy hódító nagymedve bökdösi Európa határait. Neki csak az "amerikai imperializmus érdekei" (mintha a Szabad Népet olvasnánk) meg az "erényfitogtatás" számít.
Obsitos Technikus
2023. április 24. 11:54
Takarodjon végre.. Bár ahogy elnézem, mind ilyen..
Katintka
2023. április 24. 11:01
Már nincs miről.. A kocka el van vetve..
ericco
2023. április 24. 10:59
Onnan ismered fel a moszkvita propagandistat, hogy az ukran haboruval kapcsolatban mindneki nevet leirja, csak Putyinet nem, aki a valodi okozoja a haborunak, es aki azonnal beket teremthetne, ha kivonna haderejet Ukrajna teruleterol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!