Ha sok ilyen műsor készül, még Zelenszkij unokái is bunkerben fognak matekleckét írni

2022. december 16. 19:52

Putyin és népe részben gonosz, részben bolond.

2022. december 16. 19:52
null
Rőfös Géza
Kontra

„David Letterman amerikai tévés sztár megcsinálta minden idők leglelkesebb imázsanyagát, melynek sztárja Zelenszkij, Ukrajna hőse. David Letterman, az ismert és köztiszteletben álló tévés talkshow-sztár Kijevbe utazott, hogy a Netflix részére forgatott sorozatának vendégeként Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel üljön le beszélgetni. Bár a néző sejthette, hogy mind a vendég, mind a téma különleges tálalást igényel, arra talán nem sokan voltak felkészülve, milyen tömény háborúpárti, elvtelen propagandaanyagot készíttetett és tűzött műsorra a streamingszolgáltató.

Bár az orosz agresszió által már lassan egy éve sújtott Ukrajna és népe az egész világ szimpátiáját és támogatását élvezi, annak mértékéről és módjáról megoszlanak a vélemények. Ha elfogadjuk alapvetésként azt az állítást, hogy a háború lángjait mielőbb el kéne oltani, kijelenthető, hogy ez az epizód nemhogy olaj, hanem egyenesen kerozin a tűzre. A szűk háromnegyed órás tartalomban Letterman megszólaltat rokonszenves, helyes járókelőt, Zelenszkij-rajongó stand-up-előadót, az állami vasúttársaság man bun frizurát hordó vezérét és úgy általában minden alkalmat megragad arra, hogy illusztrálja a legfontosabb üzeneteket:

  • Ukrajna hősiességének minden forrása a komikusból lett elnök.
  • A háború árnyékában ez a különleges nép egységesen a humor erejével emelkedik felül a mindennapi szörnyűségeken.
  • A megoldás kizárólag az, ha Ukrajna mindent visszaszerez, amit az oroszok elvettek, nincs alku. Kerül, amibe kerül.
  • Putyin és népe részben gonosz, részben bolond.
  • Zelenszkij nem pusztán országáért, de az egész nyugati világért, valamint a demokrácia eszményéért is küzd.
  • Alapvető, önérdekhez fűződő elvárás az amerikai nép és politikusok felé, hogy a háború elhúzódását további pénzekkel és egyéb erőforrásokkal támogassák.”

A beszélgetést egy kijevi metróalagútban rögzítették (mely a biztonságon kívül hangulatfestő díszletnek sem utolsó), Zelenszkij pedig I'm an Ukrainian feliratú, kapucnis pulcsiban, borostásan és láthatóan erőltetett vidámsággal, alig leplezett feszültséggel tett eleget eredeti szakmája során begyakorolt kötelességének: eljátszani azt a szerepet, amely megítélése szerint most a legelőnyösebb céljainak. Nem kérdés, hogy a program elsősorban amerikai belpiacos fogyasztásra készült, a tömegeknek éppen úgy, mint a véleményformálóknak és döntéshozóknak.”

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. december 19. 10:23
Undorító.
csulak
2022. december 17. 16:41
nem sajnalok egy olyan nepet aki evekig bombazza a sajat kisebbsegeit, es megfossza oket az anyanyelven valo tanulas lehetoseegetol is !
Thorin
2022. december 17. 10:57
nézzük a számtánt, meggid irogathajta zselé unikja a leckét bunkerben: 40 millió kezdteti érték, 10 millió elmenekült, 30 millió éhezik és fázik, akkor hasonló utemnél ez elfogy 5 éven belül, unokáknak nincs bunker leckéje. még a sokkal kedveződd 200-300 ezer halottal is problémáslenne, hiszen akkor is 100 év, mire elfogynak, ám a harcot még a legvadabb náci rendszerek is csak pár százalék feláldozásáig bírták, azaz 5-10 év maximum ilyen tempó mellett, persze mindez csak akkor, ha az első tél után a nyugat még hajlandó továbbra is finanszírozni ukániát, ami már most is kétsége, nemhogy egy bármilyen másik zavaró esmény után, amikor már nem ukánia lesz a kötelező jelenlegi esemény.
pitypang1125
2022. december 17. 10:30
Az Ukránok mindig is az Oroszok láncos kutyái voltak, velük végeztették el a piszkos munkát, és ezért kaptak összegrundolt területeket, gázt, olajat, technológiát cserében. Most gazdit, és nyakörvet cseréltek, mivel hogy golyófogónál másra nem alkalmasak. Persze ez a régi gazdinak nem tetszik, és most mindent vissza vesz amit adott. A hoholok pedig észre sem veszik, hogy mekkora balekok. Európa leggazdagabb népe lehettek volna, földrajzi adottságaikat tekintve, egy semleges, se veled, se nélküled politikával, ha nem náculnak be. Most azt kapják mint a veszett kutyák, akik a gadáikba harapnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!