Most az érdekük úgy kívánja, hogy a németek elismernék: Ukrajnában népírtás történt

2022. november 25. 21:00

Néhány éve még nem illett bolygatni, hogy mi is történt a Szovjetunióban.

2022. november 25. 21:00
null
Szalma György
Kontra

A német parlament a holodomor népirtásként való elismerésére készül. Végre! Hosszú utat tettünk meg idáig, de végre a kommunizmus bűnei is terítékre kerültek. Igaz, ehhez az kellett, hogy az orosz–ukrán háború ledöntsön néhány tabut, úgy tűnik azonban, hogy a nyugati vezetők még becsületes döntésekre is hajlandóak, ha aljas szándékaik úgy kívánják.

Az Ukrajnában zajló háború nyomán fellángolt oroszgyűlölet mára olyan szintre jutott, hogy még a Szovjetunió működése alatt megkínzott vagy kegyetlenül kivégzett tízmilliókról is beszélni lehet. Mármint egy részükről, most éppen az ukránok kaptak zöld utat.

Most az érdek úgy kívánja, hogy a holodomor néven ismert mesterséges kiéheztetést népirtásként ismerik el.

Néhány éve még nem illett bolygatni az ügyet. Régen volt, nem is biztos, hogy annyian és úgy haltak meg, és egyébként sincs bizonyíték arra, hogy Sztálinék szándékosan ítéltek éhhalálra 7 millió ukránt.

Pedig pontosan ez történt. Az erőszakos kollektivizálás hevében a kommunizmussal megbarátkozni nem akaró, görögkatolikus identitásukról lemondani nem szándékozó ukránokat akarta megtizedelni a szovjet vezetés. A terménybeszolgáltatással, a mezőgazdaság erőszakos és ostoba átalakításával milliókat gyilkoltak meg Ukrajna-szerte.

Eddig azonban nettó nácizmus volt a kommunizmus bűneit taglalni. Ahogy a katyini mészárlást sem nagyon emlegette senki, nem volt európai magatartás a kommunizmus 100 millió áldozatának a kérdését taglalni.

Pedig tény, hogy már Lenin – akinek nem mellesleg köztéri szobra van Németországban – uralma alatt százezreket gyilkoltak meg különféle okokból. A Szovjetunió fennállása alatt több millióan haltak mártírhalált Jézus Krisztus nevéért. Csupán azért ölték meg őket – gyakran válogatott kínzások közepette –, mert nem voltak hajlandóak megtagadni keresztyénségüket.”

Nyitókép: Mandiner Archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2022. november 26. 00:40
"Most az érdekük úgy kívánja, hogy a németek elismernék: Ukrajnában népírtás történt" A magyar kormány hányszor hivatkozik a magyar ÉRDEKEKRE?
B_kanya
2022. november 26. 00:27
Hallottam olyat, hogy a halottak nagy, akár nagyobbik része amúgy orosz etnikumú volt... Nem voltam ott, de ha felvágják a fekélyt, alaposan tisztítsuk ki.
Házam Hazája
2022. november 25. 22:49
Nem is tudom!. A nyugat egy kurva nagy elrettentő bombázással oldott meg mindig sokmindent. Az neméppen éhhalál, ami elől lehet esély megszökni.
Box Hill
2022. november 25. 21:38
A 7 millióból 3 millió gyerek volt. Kiírtak egy kommunista munkaversenyt és ez lett az eredménye. Lazar Kaganovics lett a gyilkolási Pióker Ignác.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!