Homoszexuális volt, vagy legalábbis biszexuális, mint annyian a szakrális hipermacsó társadalmakban

2022. augusztus 17. 20:29

Megjelent magyarul a leghíresebb és leghírhedtebb japán drámaíró alapműve.

2022. augusztus 17. 20:29
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Megjelent magyarul a leghíresebb és leghírhedtebb japán drámaíró alapműve, amit akár a modern szamuráj bölcseletének is nevezhetnénk.

Misima Jukio megvetette a testet megvető értelmiségieket. Militarista volt és tradicionalista. Otthon volt a kendóban, tagja volt a Japán Önvédelmi Haderőnek, aztán saját sereget toborzott fanatikus és harcművészetben jártas egyetemistákból, akikkel 1970ben még egy puccsot is megkísérelt, hogy visszaállítsa a szakrális császárságot. A puccs nem sikerült, szeppukut követett el, mint a régi szamurájok. A fejét az egyik diákja vágta le.

Vele ért végleg véget a régi Japán.

Ja igen, egy apróság. Homoszexuális volt, vagy legalábbis biszexuális. Mint pár régi szamuráj, sőt sógun, vagy mint annyian a szakrális hipermacsó társadalmakban, Spártától Kínáig.”

Nyitókép: Martin Ethelwolf Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benedek77
2022. augusztus 18. 10:32
Nekünk meg olyan buzik jutottak mint a Szájer, meg a Rogán.:(
1000bocs
2022. augusztus 18. 09:42
..Ja igen, egy apróság. Homoszexuális volt, vagy legalábbis biszexuális. Mint pár régi szamuráj, sőt sógun, vagy mint annyian a szakrális hipermacsó társadalmakban, Spártától Kínáig... Itt égetően hiányzik a mondanivaló. Ugyanis ezzel nem állít semmit, csupán provokál. Mit kellene jelentsen az, hogy valakinek milyen a szexuális irányultsága és az milyen történelmi alakokhoz hasonló? Mit jelent ez a kód? Mi a kijelentés, vagy sugallat legalább? A buzulás menő? A buzulás macsó, csak mert? Mit akar mondani a költő, aki gyáva volt ahhoz hogy ne csupán provokáljon de merjen kiállni és kijelenteni valamit? Csak hogy az OP is értse: ..Ja igen, egy apróság. GYILKOS volt, vagy legalábbis ERŐSZAKOS. Mint pár régi szamuráj, sőt sógun, vagy mint annyian a szakrális hipermacsó társadalmakban, Spártától Kínáig. vagy: Ja igen, egy apróság. Nem evett elég zöldséget és gyümölcsöt és ezért vitaminhiányos volt. Mint pár régi szamuráj, sőt sógun, vagy mint annyian a szakrális hipermacsó társadalmakban, Spártától Kínáig. vagy: Ja igen, egy apróság. Bal kézzel törölte a fenekét. Mint pár régi szamuráj, sőt sógun, vagy mint annyian a szakrális hipermacsó társadalmakban, Spártától Kínáig. Jó lenne ha nem tartalom nélküli de jól hangzó hülyeségekkel tömnék egymás fejét az emberek.
Szilágyi Miklós
2022. augusztus 18. 09:17
És? A ő tradícióik nem tiltják, a miénk igen. Herótom van attól, hogy más kultúrák extremitásait hivatkozási alapként hozzák. Libsik csinálják ezt ezek szerint ethenwolf (vagy ki) is az.
tevevanegypupu
2022. augusztus 18. 09:14
Ha valamit nem bocsájtok meg a fidesznek és személy szerint Orbánnak, a soproniaknak és az összes szövetségnek vagy mi a fenének az az, hogy hagyták Szájert szó nélkül eltűnni, ez a legnagyobb gyalázat amit tehettek egy olyan barátjukkal, aki a kezdetektől velük volt..Ez olyan mint egy cserbenhagyásos gázolás. Ha már biszexualiitásról (is) van szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!