Kis esti confessió Lukácsi Katalin mai compassiójáról

2022. január 24. 18:20

Katalin, emlékezz meg rólam, legyen egy jó szavad, egy kicsi együttszenvedésed irányomba, és ne fordítsd el az orcádat énrólam.

2022. január 24. 18:20
null
Réz Johanna
Mandiner

Wow, Katalin, de jó, amit mondasz – és érzem én, te kis huncut szerényke, hogy igazából

magad is compassionálsz, nem csak ez a gipszes,

és míg ő értünk, te őérette együttszenvedtél (apropó, megvan még az a jó kis manikűrösöd? Kéne a telszáma, ha nem gond).

És persze köszönöm azt is, hogy mindezt el is mondod (a telószámot is, meg ezt a compassiósat) – ez csodás, és főleg így, hogy

vegytiszta politikai széplelkűségből van, mert hiszen tudjuk, ez válik igazi erénnyé,

Katalin. És ahogy élére állnak a szavaid a végén, majdnem azt mondtam, hogy mint kis piros pártkatonák, úgy menetelnek a fényes örökkévalóba, hát attól én igencsak meghatódtam. Egy pillanat, kopognak, rögtön jövök, na, már itt is vagyok, semmi extra, csak egy csóresz volt, lényegtelen, alig volt rajta ruha, hát normális ez, télen? Ki tudja, miket terjeszt, fogdossa itt össze nekem a vadonatúj kilincset. Méghogy nem-e kérek egy kis kenyeret meg halat, hallod, hát nem akarom tudni, hogy miként jutott hozzá, na hagyjuk.

Szóval, Katalin, visszatérve, csodás, ahogy elmeséled ezt az együttszenvedést, tudod, én is voltam már hasonló helyzetben, láttam egyszer, egy röpke pillanatra, a házunk előtt, az utcán, Porcika néni arcát, ahogy próbálta kiemelni a mozgássérült fiát a Fiat-ból, haha, szóval egyből láttam az arcán, hogy compassióban van ő is egészen, na persze,

nem akarom az övét ahhoz mérni, aki egy teljes országért érzi ugyanezt, gipszbe verve, karanténban, Isten ments,

Katalin, mert amaz mégiscsak egy b-kategóriás, harmincas nóném anyja, hát nem is lettek jobban, érted, csávókám se pattant ki vígan a kerekesszékből, és ez biztos, mivel láttam őket újra a minap (így jár, akinek nem akad nagyhirtelen egy pestis sújtotta szegregációs település, egy elgennyesedett sebhelyű köztéri szobor, egy szomorú, orrsövényferdüléses polgármesterjelölt, vagy egy rászoruló lábgombás középvezető).

Mert az, ki országunkért szenvedett, érdeme jeléül lerázta magáról a gipszek bilincsét, kiemelte büszke fejét a karanténok kínjaiból, s

lett olyanná végül, mindannyiunk megelégedésére, mint a mókus fönt a fán.

Ez így van rendjén, tényleg jó, hogy ezt ilyen érzékenyen megértetted, és velünk is megosztottad.

Reménykedem, hátha ez a nyilvános confessióm a Porcika néni compassiójáról beszámít majd az osztogatásnál, de ha nem, Katalin, emlékezz meg rólam, legyen egy jó szavad, egy kicsi együttszenvedésed irányomba, és

ne fordítsd el az orcádat énrólam.

Na, megint kopognak. Bocs, de megnézem, ki az. Hát, megint az a csóró, bakker, a kenyérrel. Üzeni, hogy neked is jut, meg annak a feltámadottnak is – a gipszes fazonnak, tudod, akiről az előbb beszéltél. Ez, hallod, ha kiteszed az ajtón, bemászik az ablakon.

Na, megyek, Katalin, le kell törölgessem a muskátlikról a port (ne felejtsd a manikűröst!).

Puszi

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. január 26. 08:32
"...Katalin, emlékezz meg rólam, legyen egy jó szavad, egy kicsi együttszenvedésed irányomba, és ne fordítsd el az orcádat énrólam." DE NYALD KI A SEGGEM LELKESEN!....hogyúgymongyam.
zsuuuzsaaa
2022. január 25. 10:38
Azért az ajtón, ablakon, mindenhol kopogtató illetőt egyre többen meghallhatnák, beereszthetnék, szerencsére roppant kitartó, és akinek van szeme, látja, akinek van füle, hallja ;) (szív)
Zajzon
2022. január 25. 07:32
Nem rossz, de Lukácsi nem fogja érteni (már, ha elolvassa), ahhoz nem elég okos.
szürkeSzarvas
2022. január 24. 22:40
Ezkiez? HoppáRézimiKataJohanna?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!