Hogyan lesz egy szándékos elhallásból tömegmozgalom?

2021. október 26. 09:23

Hogyan lett „Fuck Joe Biden”, „b@szódjon meg Joe Biden”-ből „Let’s Go Brandon” (Gyerünk Brandon!).

2021. október 26. 09:23
null
Tóth-Bíró Zsófia
Reaktor

„Az egyik legújabb és legnépszerűbb kihívás a TikTokon Loza Alexander amerikai rapper Let's Go Brandon című számára előadott jelenetek feltöltése. Bevallom, életemben nem hallottam korábban Loza Alexanderről, de most hogy a The Federalisten olvastam róla és a számáról, azt kell mondjam, zseniális fickó: tökéletesen időzítve lovagolta meg a közhangulatot, vagyis leginkább a Joe Biden és a hazug média iránti ellenszenvet. 

Na de miről is van szó?

Még október 2-án egy NASCAR autóversenyen egy NBC-s sportriporter épp interjút készített a győztes versenyzővel, Brandon Brownnal, amikor a tömeg jól hallhatóan azt kezdte skandálni, hogy »Fuck Joe Biden«, magyarul »b...szódjon meg Joe Biden.«

A riporternő érdekes szelektív hallással vagy szervilis píszíségből (ezt sosem fogjuk megtudni) gyorsan lereagálta a kínos háttérzajt, és azt mondta a versenyzőnek, hogy a tömeg őt élteti a »Let’s Go Brandon« (Gyerünk Brandon!) felkiáltásokkal. 

Az esetből egy pillanat alatt ügy lett, és a konzervatív-jobbos média és komikusok kíméletlenül lecsaptak rá, mint annak bizonyítékára, hogyan kozmetikázza a fősodratú, liberális média a valóság. A »Fuck Joe Biden« szlogen egyébként még a nyár végén kezdett felhangozni, először amerikai futballmeccseken, majd egyre népszerűbb lett, és egyre több nyilvános eseményen, szakszervezeti tüntetésektől sportversenyekig egyre többen és többet kezdték skandálni. Nem nehéz dolog levezetni, miért is ilyen népszerűtlen az elnök: hivatalba lépése óta egekbe szökő benzin- és energiaárak, egyre feljebb kúszó infláció, egy tökéletesen elbaltázott afganisztáni kivonulás, s mindezt megkoronázva elhúzódó ellátási zavarok a kiskereskedelemben írhatók a számlájára. Azóta már olyannyira beszivárgott az elnökellenes köztudatba az eufemisztikus anyázás, hogy legutóbb, október 22-én egy floridai republikánus kongresszusi képviselő is »Let’s Go Brandon«-nal zárta felszólalását.”

Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2021. október 28. 18:20
A Let s go, Brandon rövidítése: FYB. Mindennap tanulunk valamit a Nagy Demokráciától.
DrPepper
2021. október 26. 13:35
Amikor megint egy "térdelős" csapattal játsszunk, fütyülés helyett a magyar szurkolóknak is a Let's Go Brandont kéne kiabálniuk.
74bro
2021. október 26. 13:13
Hiába, Amerika haladóbb. Nálunk, amikor Feri beismerte tettestársainak az igazságot, hogy még náluk is sokkal nagyobb gazember, maradi módon még nem érzékelte, hogy az igazság bűn. Ma az amerikai demokratapárti médiában nemcsak hogy hazudni kötelező, de ha a kamerádon keresztül véletlenül bekandikál a valóság egy "szegmense", azonnal ki is rúghatnak. Szegény riporternő a rettegésig lett érzékenyítve, ezért e kétségbeesett reakció.
Búvár Kund
2021. október 26. 10:55
Ki ez a csaj? Ez egy jó írás! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!