A lehetetlen megkísértése

2021. április 23. 16:28

Nem korrupció, amikor megpróbálsz egy egész nemzetnek jobb életfeltételeket teremteni.

2021. április 23. 16:28
Szentesi Zöldi László
Demokrata

„Az ember terveket készít, számot vet azzal, mi lesz, mi várható, és előre berendezi életét, míg a hőscincér vagy a széncinege nem.

Ezt mondtam, és még egyszer nekirugaszkodtam a lehetetlennek. Hosszan ecseteltem, hogy nem korrupció, amikor megpróbálsz egy egész nemzetnek jobb életfeltételeket teremteni.

Hogy nem hagyod magára a sok leszakadt embert, nem dobod oda őket külföldi kalandoroknak, szerencselovagoknak. Opálos tekintetű kapitalistáknak, akik csak a gyár megnyitójára jöttek el, élő emberrel itt még nem találkoztak, viszont extraprofitot szakítanak úgy huszonöt éve. Elmondtam, hogy akkor lesz magyar Siemens és Sony, ha túllendülünk az eredeti tőkefelhalmozáson. Erre sokáig azért nem kerülhetett sor, mert 1988 után mindent elloptak, elkótyavetyéltek, átírattak és átjátszottak azok, akik most a szavazatot kérik. Hogy az egyszeri ember biztonsága mindenféleképpen az államtól függ abban a szerencsétlen történelmi sorsú régióban, ahol mindig is több időre volt szükség a magántulajdon megszilárdításához. Merthogy – sajnálatos módon – akik most a szavazatot kérik, kiirtották azokat az osztályokat, az arisztokratákat, polgárokat, parasztokat, akik magántulajdonnal rendelkeztek, és úgymond ideológiailag nem voltak elég képzettek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. április 24. 08:22
Hentesi úr, nem az országnak, csak a CÁLÁDNAK!
koronaszepe
2021. április 24. 07:40
Szentesi miről beszél? Mészáros fog magyar Sonyt csinálni? Fordítva van bekötve. Ezek a semmirekellők élősködnek az államon, ahogy ab gazdatest nem tudja tovább táplálni őket semmivé lesznek. Ez nem nemzeti burzsoáziaépítés, hanem sima lopás, baszodalássan'.
libbantkommunista
2021. április 24. 05:07
Zöldi! Van egy apró bökkenő. Mivel az idegenek továbbra is milliárdokat fektetnek be hazánkba, ez arra utal, hogy még minimum húsz évig marad a bérrabszolgaság intézménye.
PPK
2021. április 23. 23:03
Lehet valaki ennyire elvakult? Nem lát extraprofitot a vakcinabeszerzésen, elhiszi, hogy 14ezer lélegeztetőgépet kellett venni, nem lát korrupciót a közvilagítási tendernél és ezer más helyen, elhiszi, hogy a nemzet érdekében szóródnak milliárdok a fociba? Az egészségügy nem omlott össze, tény. A világ egyetlen országában sem omlott össze. Tényleg hisz a közmédianak, a kesmának? Nem értem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!