Magyarország egy roppant érdekes diktatúra

2021. március 08. 18:39

Sok szempontból egyedülálló, például ez a Föld egyetlen olyan országa, ahol 12 éve minden évben megszűnik a sajtószabadság és a demokrácia.

2021. március 08. 18:39
Apáti Bence
Origo

„No és a szólásszabadság. És nálunk él és alkot a legtöbb hazájából származása, vallása és nemi identitása miatt elüldözött művész is.

Ilyen például Náray Tamás divattervező is, aki most épp ideiglenesen hazánkban állomásozik.

Ő a napokban adott terjedelmes – és akkor még finoman fogalmaztunk – interjút az állítólag a NER által bedarált Indexnek. Erről a bedarálásról egyelőre a szerkesztőség amúgy valamiért nem akar tudomást venni, de sebaj, addig is, amíg ez megtörténik, ilyen remek ellenzéki anyagok készülhetnek.

Náray Tamás az öltöztetésen kívül szinte mindenhez ért, könyveket ír, fest és a Facebookon véleményvezérkedik, megmond és jóemberkedik, tanít, oktat és utat mutat, amivel nincs, és nem is lenne semmi baj, meg ugye igény is van rá. A gond azzal van, ha az interjúban viszont rögtön a legelején arra panaszkodik, hogy ezek a kotnyeles magyarok, ellentétben a bölcs és udvarias spanyolokkal – aki nem tudná, művészünk most épp ott él – egyfolytában, úgymond, kéretlenül véleményt formálnak másokról.

Ez persze csak egy amolyan sejtés, vagy inkább megérzés, hiszen Náray saját bevallása szerint sem beszéli még annyira a spanyol nyelvet, hogy ilyen messzemenő következtetéseket le tudjon vonni. Biztos, ami biztos, azért levon.

(Ráadásul tényleg zavarba ejtő egy olyan ember szájából ezeket hallani, akinek mindenről – tényleg mindenről – megvan a véleménye).

Náray szerint Magyarországon minden át van politizálva, ami toxikus légkört okoz, és minden bizonnyal emiatt van az is, hogy míg művészünket itthon minduntalan ledudálják a csúnya, gonosz, türelmetlen, intoleráns és kulturálatlan magyar sofőrök, addig a mindig higgadtan és megfontoltan hajtó mediterrán spanyol úrvezetők sosem vetemednének ilyen otrombaságra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tolan
2021. március 09. 07:43
Hát, nem egy proli-diki, az biztos!
catalina9
2021. március 09. 07:22
még emlékszem, mikor Náray nyilvánosan méltatlankodott, mert valahol a művelt nyugaton egy plázában, egy sorban álló muszlim nő beszólt egy fehérnek, hogy nemsokára maga is burnuszban (vagy valami hasonlóban) fog járni. Ezt a nyilatkozatot a libsik megtámadták, és Náray rögtön térdre esett, és nem győzött bocsánatot kérni.. Aztán rájött, hogy Orbán, NER, magyarok pocskondiázása biztos siker, senkitől nem kell bocsánatot kérni...sőőőőőt silány figura ez Náray...
MZXX
2021. március 08. 22:47
Ennek a Náray fazonnak nem az a jellegzetessége, hogy díszbuzi Bp-en? Ezenkívül még mit tud, ami a szubkultúráján kívül másnak is érdekes lehet? Hamár ilyen okosságokat nyilatkozgat.
MZXX
2021. március 08. 22:43
Diktatúra de lux. Nemcsak évente szűnik meg a sajtószabadság és a demokrácia, hanem keddenként bukik a diktátor. Telhetetlen ez az ellenzék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!