„Harcba hívunk minden tinit: Támogassa Szabó Timit!”

2021. március 14. 17:49

„Nem felejtjük Vágó Pistát, Összeállítjuk a listát!”

2021. március 14. 17:49
Hont András
Hont András
Facebook

„Ezt tényleg nem hiszem el. Comebackháza exkisgazda polgármestere merész történelmi párhuzamot állít föl 1848 és a jelenlegi idők között, azon tanakodva, hogy a márciusi ifjak mit tennének ma. »Vajon ők is szájukat húzva finnyáskodnának, és azon tanakodnának, hogy milyen feltételek mellett szavaznának csak az összefogás listájára?« – teszi föl a kérdést. Nekem is kapásból ’48 jutna eszembe az Összefogás szavazatmaximalizálási problémáiról. Eszembe is jutott. Íme. 

Szerda volt, esett az eső.

A Költő az ifjak kávéházába sietett, és a »ne azt kérdezd: kiért, miért? / Véred hullasd Kunhalmiért« kiáltással tépte volna föl az ajtót, de nekiment. Miután föltápászkodott, és benyitott a terembe, az ott gyülekezőknek fölolvasta a két nappal korábban írt »Szavazatszámláló bizottságokba delegáltnak magyar, hí a hatpárti megállapodás!« kezdetű költeményének első versszakát. A Regényíró és a fiatal Történész azon nyomban elkezdtek egy proklamációt szerkeszteni, amelyben az előválasztáson való részvétel fontosságára hívták föl a figyelmet.

Az időközben egyre népesebb társaság elhatározta, hogy maga mellé állítja az egyetemi ifjúságot, ezért úgy döntöttek, sorra fölkeresik az ellenzéki önkormányzatokat adományért, de ha sikerül valamelyik forradalmi kádert pénzügyi- és számviteli előadóként elhelyezni, az sem baj. Az akció nem várt sikert aratott, a Költő egy Zoomon megrendezett önkormányzati koszorúzáson elszavalhatta a második strófát is.

»Harcba hívunk minden tinit:

Támogassa Szabó Timit!

Nem felejtjük Vágó Pistát,

Összeállítjuk a listát!«

Valaki indítványozta, hogy engedélyeztessék a Médiatanáccsal a vers közszolgálati médiában való beolvasását, de a Költő önérzetesen kijelentette, hogy nem ismeri el a Médiatanácsot, amíg nem juttatja frekvenciához őket. Így végül arra jutottak, hogy bartermegállapodás keretében Landerer és Heckenast szerverein online gyűjtést szerveznek.

Az egyre dagadó tömeget már nem lehetett megállítani, radikális jelszavak repkedtek a levegőben. »Rehabilitálják a politikai elítélteket!« – hallatszott mindenhonnan, és ott helyben összedobták Jakab Péter négymilliós krumplibüntetését. Azonban ez már nem volt elég, telitorokból skandálták a refrént:

»Nincs fanyalgás, nincs nyafogás,

Végre itt az Összefogás!«

A tömeg rendőri biztosítás mellett, másfél méteres távolságtartással áthömpölygött Budára. Többen azt szerették volna, ha a Karmelita erkélyéről élő bejelentkezésben olvasnák föl a proklamációt. A nemzetközi érdeklődésre való tekintettel same in English. Azonban az időközben Hatpárti Megállapodás Technikai Koordinátorává kinevezett Molnár Zsolt megbeszélte a biztonsági őrökkel, hogy mégis inkább a Nemzeti Választási Irodát keresik föl, ami nem könnyű, mert Gulyás Márton korábban leszerelte a névtáblát.

Valahogy mégis odataláltak. A nagyméltóságú Választási Bizottság sápadt vala és reszketni méltóztatott, és öt percnyi tanácskozás után kettes sorszámmal nyilvántartásba vette az Összefogás listáját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barany
2021. március 15. 19:44
Hont a kommentelők számottevő részében felgerjesztette a lappangó költői vénát. Ami néhány "remekművet" is produkált. Mellesleg Hont szövegéből sem hiányzik a nem mindennapi tehetség.
Agnieszka
2021. március 15. 15:02
Ami jó, az jó, sőt, nagyon jó. Meglátjuk, lesz-e belőle rendszer, addig is köszönet!
kovtib
2021. március 15. 13:44
Az a baj, hogy a fidesz oldalán nincsenek olyanok, akik a humor eszközével felhívnák a figyelmet a problémákra, hibákra. Pedig azok mindig vannak. Ha valaki kritikus az ellenzékkel még nem fideszes. Ezt ott nem értik, mert a kritikus gondolkodás nem NER konform. A hibák beimerését a gyengeség jelének gondolják, pedig az éppenséggel az erősek privilégiuma.
Bástyaelvtárs
2021. március 15. 12:56
Tök jó kis önkritika, gúnyrajz Eddig is csíptem hont ot... Mikor saját magát gúnyolta az is zseniális volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!