„Nincs kedvetek megdögölni mondjuk? A kormánnyal együtt…”

2021. február 10. 10:51

Ez az üzenet jól példázza lapunk mindennapjait.

2021. február 10. 10:51
Varga Gergő Zoltán
Varga Gergő Zoltán
Vasárnap

„Éjfél. Pittyeg a telefon. Fél szemet kinyitom, kihúzom a fejem a párnám alól, hogy kis pofont adjak meglévő alvászavaromnak a mobil kék fényével. Megint elfelejtettem lenémítani estére. Megint egy szívhez szóló szép üzenet: egy Kismariska – tipikusan két ismerőssel, a profilképe helyén szikrázóan csillámló kiscicával – újfent elküldött az anyámba. Jó, jó. De miért ilyenkor? (Kérem, ha tetszik olvasni, legközelebb még 21 óra előtt, rendben?)

No, de hát keresztény portál vagyunk, hitüket aktívan gyakorló munkatársakkal, így vevők vagyunk bármikor is egy jó kis »szembesítésre«. Nem? De. Pittyegjetek! Tehát: »Nincs kedvetek megdögölni mondjuk? A kormánnyal együtt… könyörgök könyörgve kérlek titeket haljatok meg mind ahányan vagytok… kérlek.« Ez az üzenet éppen nem a kortárs kritikából szedett gyöngyszem, de az évek alatt úgy hozzánk nőtt, hogy nem volt szívem mást idehozni, meg egyébként tökéletesen jól példázza ez is az üde hétköznapokat. Élő lelkiismereteink legemblematikusabb karakterei természetesen a »mittyűlölköttökk?!« felkiáltással is meglehetős gyakorisággal operálnak.

Mert hát mit? Ahogy Isten gyűlöli a bűnt, de a bűnöst szereti, úgy a keresztények is – bármily meglepő – igyekeznek élni a megkülönböztetés ezen gyakorlatával, akármekkora képtelenségnek is tűnik ez sokak számára. Tehát, ha a világban burjánzó elmebajra olykor indulatosan kapjuk fel a fejünket, az pusztán azért van, mert parancsunk van a szeretetre. Az óvó szeretetnek ez a férfias vonása társadalmunkban igen ritka, mondhatni »pusztában kiáltó hang«.

Nem mondom, kell az erős belső kontroll, a belátás, hiszen könnyű elvetni a sulykot, de ahogy a végeken harcoló várvédők sem azért mentek ki a falra, hogy vérre szomjazva, gyűlölettől fűtve embereket mészároljanak, úgy a Vasárnap sem az azon való ötleteléssel tölti minden kreatív percét, hogy kin kövessen el karaktergyilkosságot hobbiból. Szent meggyőződésünk van arról, hogy ami mellett vitán felül állóan állást foglalunk, az az Igazság (ezt az isteni igazságosság miatt írtam nagy betűvel), és ami ellen felszólalunk, az hitünk szerint rövid-, közép-, vagy hosszútávon összeegyeztethetetlen az élettel; egyszerűen forgalommal szembe megy az emberiség üdvösség felé vezető autópályáján.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. február 10. 22:07
"Földi László: Tudatos támadás folyik a normalitás ellen, le kell kapcsolni az internetet "Van egy tudatos magatartás, hogy megbontani a társadalom alapérték-rendszerét. Ezt jól látjuk a családok támadásánál, a nemekkel szembeni zavarkeltéssel, egyáltalán az identitások megbontásával. Van egy ilyen stratégiai elképzelés arra, hogy a meglévő normalitásokat minél gyorsabban fel lehessen számolni," mondta a Kossuth rádió Vasárnapi újság műsorában Földi László. Az egykori kommunista hírszerző, a NER-média kedvelt "biztonságpolitikai szakértője" határozattan állította, hogy "azt gondolom, igen, egy nagyon tudatos támadás folyik." Földi szerint igaz, hogy "a radikális baloldal szemében ellenséggé válhat az állam," ami számos veszéllyel járhat. Hogy ezt érzékeltesse "egy bizalmas tanulmányra" hivatkozik, amiben az áll, hogy a magyar nemzet ezer éves történetének a lényege, és fennmaradásának kulcsa, a paraszt család volt. A generációk tudatos tudatos szembeállításával mit lehetne kezdeni kérdezte zárásként a Kossuth rádió riportere, "az idősebb generáció is kezdjen brillírozni az internet világában?" "Le kell kapcsolni az internetet. Igen," válaszolta Földi. A "szakértő" szerint nem a tömegek, hanem egy szűk csoport irányítja a gépeket, és belép a mesterséges intelligencia, az a történelemben soha nem látott módon fogja erodálni a világot. "Ilyen nem volt, hogy a gép tud irányítani és befolyásolni. (..) Nem is lehet megjósolni és modellezni, ezért mondom, hogy le kell kapcsolni."" https://444.hu/2021/02/07/foldi-laszlo-tudatos-tamadas-folyik-a-normalitas-ellen-le-kell-kapcsolni-az-internetet
Pierre
2021. február 10. 11:40
a diktaturak kiszolgaloszemelyzetet nem nagyon szoktak szeretni a nepek.
Syr Wullam
2021. február 10. 11:33
Van olyan funkció a mobilban, hogy "Ne zavarjanak". Szívesen! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!