Serious concern – aggódó nyílt levél Amerikához

2021. január 06. 23:41

Idestova nyolcszáz éves alkotmányos hagyományú, európai történelmi nemzetként rávilágítanánk fejlődő államberendezkedésük néhány kockázatos jelenségére.

2021. január 06. 23:41
null
Kohán Mátyás
Mandiner

Tisztelt Donald Trump, Joe Biden, Nancy Pelosi, Mike Pence, Kamala Harris, Soros György, Mark Zuckerberg, Elon Musk, Kanye West, Kim Kardashian, vagy bárki, aki éppen a főhatalmat gyakorolja a szabad világ vezető hatalmában!

Magyarország felelős értelmisége nevében tájékoztatni szeretném Önöket szorongással teli aggodalmunkról.

Ha tetszik, concernünk serious.

Nálunk is van ugyan konszern, de az csak enyhén füstölő csalódízeleket gyárt, Önök be is döntötték őket pár éve anyagilag, ez a concern megoldódott, megtalálták, elintézték, lecserélték a csalódízeleket ötszáz lóerős ökovényolcasokra, köszönjük.

Most az önök concernjét oldanánk meg mi szívesen, idestova nyolcszáz éves alkotmányos hagyományú, európai történelmi nemzetként rávilágítanánk fejlődő államberendezkedésük néhány kockázatos jelenségére, bízva abban, hogy Önök is haszonnal forgatják majd a nálunk felgyülemlett politikai knowhow-t.

Elöljáróban megjegyezzük, hogy – mindössze kétszázötven éves független történelmükre való tekintettel – nem várunk el Önöktől magas szintű politikai kultúrát. Megértjük, hogy a politikailag csak ön-, és nem közveszélyes viselkedés, illetve az elegáns, könnyen benyelhető hazugság, az opportunista taktusérzék, az észrevehetetlen csalás politikai alapértékeinek kialakulásához két és fél évszázad kevés, a svédek hatszáz éve csiszolják a technológiát, a németeknél Luxemburgi Zsigmond idejétől kezdve intenzívek a kutatások, a franciáknak és az olaszoknak meg úgy látszik, még mindig nem jött össze, hiába haltak farkasfiókák és pápajelöltek.

Tisztelettel és barátsággal viszonyulunk fejlődési folyamatukhoz,

megjegyzéseinket ennek szellemében fogalmazzuk meg.

Mindenekelőtt tájékoztatni kívánjuk Önöket arról, hogy civilizált országokban tüntetések kétféleképpen érhetnek véget: 1) sikerrel, melynek következtében a hatalom lemond vagy visszakozik, 2) kudarccal, melynek következtében a tüntetők sértetlenül otthonaikba távoznak.

Amennyiben a tüntetéseken bármilyen mennyiségű vér folyik, kirakatablak törik vagy lapostévé tűnik el, az antidemokratikus, fejletlen berendezkedésre, állami túlhatalomra

vagy a végletekig hergelt, rosszul informált választóközönségre utal.

Amennyiben ezen események bármelyikének bekövetkezte után a tömegmédia bármely szegmentumában hőseposzok jelennek meg akár a rablóbandává silányuló tüntetőkről, akár az őket fizikailag bántalmazó hatalomról, az Önök médialandschaftja nem objektív, hanem propagandisztikus, kormányuk legitimációja pedig erősen kétségbe vonható.

A média szerepét érintené egy további aggodalmunk is. Szeretnénk figyelmükbe ajánlani azt a montesquieu-i elvet, mely szerint a hatalom ágai a törvényhozó, a végrehajtó és a bírói ág. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy ugyan a felsorolásban a média nem szerepel, de ez az Önök fejletlen értelmezésével ellentétben nem azért van, mert a média mindhármon felül áll, hanem azért, mert a média nem gyakorolhat közhatalmat, és nem is törekedhet annak gyakorlására. Ennek következtében ha médiatulajdonosok, esetleg a közösségi médiumok tulajdonosai a végrehajtó hatalom megszerzésére ácsingóznak, esetleg anyagi vagy személyes érdekeltségük révén a végrehajtó hatalom gyakorlója tekintetében elfogultak, vagy médiumaiknak nem ideológiai, hanem pártos hovatartozása van,

akkor az Önök politikai berendezkedése oligarchikus.

Mindezt az sem legitimálja, ha a médiacégeken túl egyéb vállalatok, például a gyógyszercégek, a mezőgazdasági gigászok vagy a hadiipar, hasonló módon igyekeznek maguknak végrehajtó hatalmat vásárolni. A média feladata a civilizált országokban nem a nyílt politikai aktivizmus, hanem a legfeljebb értékrendek mentén szubjektív, de mindenképpen tényalapú tájékoztatás. A gyógyszercég gyártson gyógyszert, a mezőgazdasági gigászok arassanak, a hadiipar gyártson puskát, az újságíró mondjon igazat. Minden egyéb tevékenység kapitalizmusnak álcázott oligarchia.

Szeretnénk aggodalmunkat kifejezni az akadémiai szabadság vonatkozásában is. A marxista premisszákat előíró áltudományosságot közelről ismerő kultúrnemzetként szolidaritásunkat fejezzük ki a civil társadalom mindazon elemeivel, akiket a marxista hűségesküt követelő akadémiai berendezkedésük megkárosít. Javasoljuk a mielőbbi átállást a szabad, elsősorban kutatáson alapuló tudományosságra, mielőtt ennek az ártalmas szemléletnek tiszteletreméltó technológiai vívmányaik is áldozatul esnek.

Emellett nagyfokú rosszallásunknak adunk hangot az Önök egyházpolitikájának vonatkozásában is. Szeretnénk megismertetni Önökkel egyház és állam szétválasztásának alapelvét, melynek következtében a keresztény imádság lezárásának helyes módjáról, a katekizmus vagy a dogmatika tartalmi elemeiről a közhatalomnak nem dolga ajánlásokat adni. Amennyiben az Önök országában működő vallási felekezetek mindegyikéről, sőt még az egyházi sajtóról is kétséget kizáróan megállapítható a pártállása, Önöknél nem lelkipásztorok, hanem sarlatánok dolgoznak.

Zárásul segítségünket ajánljuk fel fejletlen postahivataluk, egészségügyi rendszerük, instabil víz- és áramellátásuk jó gyakorlatainkkal való fejlesztése tekintetében,

és tisztelettel megkérjük önöket, tanuljanak történelmet, latint és németet,

mindezek elsajátításáig pedig a mi tengerentúli ügyes-bajos dolgaink vonatkozásában ajkaikat tartsák szorosan csukva.

Tisztelettel, az aggódó magyar értelmiség

   

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
juhus-61-62
2023. december 20. 18:10
Köszönöm a - MAGYAROS - felháborodásodat, Kedves Mátyás! 62 éves korom ellenére jelenleg (a hazai komcsi elqrók, csekaticabogárgák mellett persze) sokkal inkább ijesztőnek tartom a zeus leynekeket, a köcsögvezérelt uk/rajnát, de főként az usát. Figyu! ezek már a fiatal hazai generációt is kinyírják nélkületek! HELP!
joris
2021. január 09. 01:17
Niedermüller, Orosz Jóska, meg Pető Iván: ezeknek semmi köze viszonyunkhoz az Isten megváltásához. A következő Igét a Biblia szívének szokták nevezni: "Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." János evangéliuma 3, 16. "Mert amikor még erőtlenek voltunk, a rendelt időben halt meg Krisztus az istentelenekért. Még az igazért is aligha halna meg valaki, bár a jóért talán még vállalja valaki a halált. Isten azonban a maga szeretetét mutatta meg irántunk, mert Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk. (Római levél 5, 7-9)
joris
2021. január 08. 10:51
Ismeri a Biblia TELJES tanítását? Ha igen nem kérdezne ilyesmit. Maga Jézus nevezi a zsidókat "legkisebb testvéreim"-nek. Isten földi népe a zsidók. Isten mennyei népe a hívő, újjászületett igazak (ez nem azonos a megkereszteltekkel), a keresztények. (Máté evangéliuma 25, 36-31.) "Akkor szól /Jézus Krisztus/ a bal keze felől állókhoz is: Menjetek előlem, átkozottak, az ördögnek és angyalainak elkészített örök tűzre! Mert éheztem, és nem adtatok ennem, szomjaztam, és nem adtatok innom, jövevény voltam, és nem fogadtatok be, mezítelen voltam, és nem ruháztatok fel, beteg voltam, börtönben voltam, és nem látogattatok meg. Akkor ezek is így válaszolnak neki: Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, jövevénynek vagy mezítelennek, betegen vagy börtönben, amikor nem szolgáltunk neked? Akkor így felel nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor nem tettétek meg ezeket eggyel a legkisebbek közül, velem nem tettétek meg. És ezek elmennek az örök büntetésre, az igazak pedig az örök életre." Egyébként tisztelt night watch, már hozzászólásával is igazolja a Biblia közel 2000 éves próféciáját, melyben ez is olvasható: "Először is értsétek meg, hogy az utolsó napokban csúfondáros gúnyolódók fognak fellépni, akik saját vágyaik szerint élnek" 2Péter 3,3.
amok
2021. január 07. 21:05
Az összes német szövetséges hadat üzenet az USAnak, gondolom nem önszántából. A nagyszerű Románia is. Amugy X.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!