Aki szegény, több ponton maga döntött így

2018. október 01. 16:43

Mindenkinek, aki többre vágyik a piacra kell mennie.

2018. október 01. 16:43
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Bárki tehát, aki az államtól remél védelmet a saját életében, annak tipikusan (vannak kivételek) meg kell elégednie átmeneti és/vagy a nagyon alacsony életszínvonalra elegendő juttatásokkal. Mindenkinek, aki többre vágyik a piacra kell mennie.

A tudósnak (hacsak nem alapkutatásban vagy az állam számára stratégiai területen dolgozik), az üzletembernek, a művésznek stb. egyformán. Az állami állás vagy apanázs az esetek túlnyomó részében minden értelemben szerény életet enged csak. Mindenki maga dönt a saját sorsáról, ha tetszik neki, ha nem – és vállalja a következményeit. Nem kell mindenkinek gazdagságra törni, vannak más fontos szempontok is az életben, de ha több egymást követő ponton – tulajdonképpen minden nap újra és újra – így döntött, kérdéses, hogy mennyiben várhatja el hiányzó erőforrásai egy részének kipótlását a közösségtől. A szegénység kezelése távolról sem olyan egyszerű erkölcsi kérdés, mint ahogy a legtöbb »humanista« gondolja.

Az átlépés a könyörülettől és az egyéni erkölcsi döntésektől az államilag kikényszerített szociális hozzájárulásokhoz messze nem magától értetődő, ahogy az állam újraelosztó joga se az a rendvédelmen, a jogbiztonságon, a gyermeknevelési támogatáson, az egyenlő színvonalú iskoláztatáson és az egészségügyi alapellátáson, azaz a bemeneti erőforrások nivellálásán túl.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. október 02. 11:21
"Nem kell mindenkinek gazdagságra törni," Pártelnökségre törniE sem. Főleg nem, ha valaki ennyire tehetségtelen vezetőnek és politikusnak.
Akitlosz
2018. október 02. 11:18
"Aki szegény, több ponton maga döntött így" Csak nem sokallja Béndek azt a zéró számú szavazóját? Milyen választási eredménnyel lenne elégedett a maga és a pártja számára? Mínusz száz százalék? Mínusz százezer ezrelék? Mégis mi a célja a cikkeivel? Kap jutalékot a Mandinertől a kattintásokért? Van prémium a negatív szavazatokért a cikkeire? Sokan írnak cikkeket a Mandinerre, de ekkora negatív tehetség nem akad még egy.
áfonya
2018. október 02. 02:54
Sokan nem tudják a teljes igazságot Líbiáról sem. Pedig ami Líbiával történt, az enyhén szólva is vérlázító. Azért bombáztatta a NATO-val az USA Líbiát, hogy megszerezzék a nemzeti bankjukat. Kadhafi be akarta vezetni az arany dinárt, mint egységes afrikai valutát és azon dolgozott, hogy az arany dinárhoz társult országok csak dinárért adjanak el olajat a nyugatnak. Az olajkereskedelem dollárban működik és ha ez megszűnne akkor összedőlne az USA. Sajnos sikerült megkaparintaniuk a líbiai nemzeti bankot, amit mi sem bizonyít jobban mint az USD/LYD árfolyamgrafikon. Az országban Moammer Kaddhafi kivégzése óta polgárháborús viszonyok uralkodnak. Bár megalakult az országban egy egységkormány az gyakorlatilag működésképtelen, akkora a széthúzás a felek között. Az ország déli részét a helyi törzsek tartják uralmuk alatt, és ezekben a régiókban az Iszlám Állam is megjelent. Ez mindent elárul a fejlett nyugatról, és arról, hogy mennyire sajátosan is képesek értelmezni a demokráciát. https://vilagfigyelo.com/a-vegso-igazsag-libiarol-es-kadhafi-eltavolitasarol-ez-zajlott-a-szinfalak-mogott/
áfonya
2018. október 02. 02:49
Frontex lenne Brüsszel helytartója , felügyelné a juncker merkel macron parancsát betartják e a határon ,,, brüsszeli vezetőknek jelentéseket küldenének , hogy akadályozzák e a betolakodók szabad bevonulást . http://hungaryexpres.com/pa-ellen-felszolitottak-a-lengyel-hadsereget-hogy-tavolitsa-el-a-hatalombol-a-varsoi-kormanyt/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!