Jogállam és hazugságvár, avagy egy amerikai milliárdos istent játszik

2018. május 07. 11:30

Egy amerikai milliárdos úgy érezte, hogy ki ha ő nem? Ki az Isten, ha nem ő? Naná! Ki más! Ezért úgy döntött, hogy nem tétovázik: kezébe veszi a világ ügyeit, tehát kialakította a maga hatalomszerzési módszereit és eszközeit.

2018. május 07. 11:30
Czakó Gábor
Magyar Idők

„Egy amerikai milliárdos úgy érezte, hogy ki ha ő nem? Ki az Isten, ha nem ő? Naná! Ki más! Ezért úgy döntött, hogy nem tétovázik: kezébe veszi a világ ügyeit, tehát kialakította a maga hatalomszerzési módszereit és eszközeit. Ehhez sok pénzt mozgósított, aztán szervezeteket, iskolákat alapított, s rajtuk keresztül ideológiai és hatalomtechnikai képzést indított, hogy emberei behatolhassanak az egyes államok törvényes rendszereibe. A jogrendtől a politikán át az oktatásig elhelyezte a kulcshelyekre a maga zsoldosait az igazgatóktól a kerékkötőkig. Természetesen nem hagyta figyelmen kívül magát az EU-t sem. Némely beavatott szerint az övé a legnagyobb frakció az Európai Parlamentben.

Ezzel párhuzamosan és bizonyára nem véletlenül az EU bizonyos tisztségviselői elkezdték módszeresen áthágni jogkörüket, és nyíltan beavatkoztak a tagállamok belügyeibe. Ennek legszembeötlőbb tünete, hogy arcátlanul minősítgették, beszéljünk nyíltan: rágalmazták azokat, akik küldetésük szerint saját hazájuk érdekeit igyekeztek képviselni.

Még nyíltabban: megkíséreltek szembefordulni az említett milliárdos terveivel eredeti küldetésük, saját hazájuk érdekében. Őket és a többi képviselőt, politikust saját belső, tehát tagállami jogkörük alá tartozó jogszabályainak megváltoztatására akarják rábírni, és erre súlyos fenyegetésekkel és falrengető hazugságokkal kényszeríteni is igyekeznek őket. Engedetlen ellenfeleik legenyhébb minősítése szélsőjobbos, fasisztoid, sőt fasiszta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2018. május 07. 16:27
Lám, ezt teszi a ner. Ilyen, egyébként jó író adja el s aprózza el magát a baksisért. Még a kampány után egyhónappal is csak a sorosozás jut neki témaként. Kár érte.
marko11
2018. május 07. 15:52
Czakó már megkapta Orbánéktól a Kossuth-díjat is. Mire hajt még az egykor jobb napokat látott író?
Vakfolt
2018. május 07. 15:13
Csakhát most már kurvára kilóg a lóláb. Santoríni a 444-től kapja a muníciót? Az ember csak dörgöli a szemét, hogy mi a faszom.
Akitlosz
2018. május 07. 14:19
Nem tilos milliárdosnak lenni. Minden ember szeretne sok mindenféléket játszani, ha lenne rá pénze. A milliárdosnak van így ő nem csak szeretne, hanem meg is teszi. Ahhoz, hogy egyáltalán kiderülhessen, hogy ki milyen ember jó nagy vagyon kell(ene). így sajnos igen keveseknek adatik csak meg, hogy azt játszhassák az életükben, amit szeretnének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!