Csak a Fidesz

2017. szeptember 27. 22:34

Nem az ország a kicsi, hanem a Fidesz növekedett benne túl nagyra.

2017. szeptember 27. 22:34
Tompos Ádám
Magyar Nemzet

„Nagyon irigylem Marosán Györgyöt. Amiért volt annyira magabiztos, és egykori péksegédként rendelkezett azzal a szakmai tudással is, hogy ellentmondást, kételyt nem tűrve ki tudta jelenteni elvtársainak: „Nem a zsemle kicsi, hanem a pofátok nagy!” Irigylem az átkos „Buci Gyuri”-ját, amiért ilyen határozottsággal át tudta vágni a gordiuszi csomót. Jóval nehezebb a dolgom ugyanis, ha arra a kérdésre szeretnék választ találni, ami a kenyér és a pofa viszonyához hasonlóan egyre csak izgat egy ideje. Jelesül, hogy vajon Magyarország túl kicsi, vagy esetleg a Fidesz növekedett túl nagyra az elmúlt esztendőkben.

Vannak jelek, amik azt mutatják: finoman szólva is túl jól sikerült, amit talán csak Lánczi András filozófus-rektor nevez a kormánypárt »legfőbb politikájá«-nak, mindenki más szerint egyszerű korrupció. Megesik, hogy a különböző fejlesztések megvalósítása során – esetleg közönséges hatalomgyakorlási praktikák bevetése kapcsán – régi fideszes polgártársak kénytelenek egymásnak feszülni. Ez néha banális, burleszkfilmbe illő szituációkat, néha kényelmetlen, sokak számára feszengéssel teli helyzeteket, ám máskor egészen súlyos következményekkel járó félresiklásokat eredményez. Mindhárom forgatókönyv megvalósult a közelmúltban, három különböző városban. Más és más sztorik. Előre szólok, hogy egyiknek sincs ott a hátterében Soros György démoni alakja, és egyik sem a »filantróp spekuláns« magyarországi szabadcsapatainak felforgató aknamunkájának a következménye. Egyvalami van mindhárom sztori mögött: a Fidesz. Csak a Fidesz.

(...)

A három eset azért mégis arra enged következtetni, hogy nem az ország a kicsi, hanem a Fidesz növekedett benne túl nagyra. Amiben kulcsszerepet játszhatott a Marosán György által emlegetett pofaméret is – de hát ezt azért mi csak nem jelenthetjük ki Buci Gyuri magabiztosságával!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2017. szeptember 28. 19:53
Ezért fognának össze a nácik és a bolsevikek, hogy kivezessék az országot a rémségesen nagy fideszből..
puszika
2017. szeptember 28. 18:37
Tudod fiam,ha valakinek A pék Marosán az ideálja AZ MÁR JELEZ VALAMIT! Amúgy volt neki egy másik soha nem felejthető mondata is: MOSTANTÓL KEZDVE LÖVÜNK! Igen, nálatok ez az ideális. Amúgy meg a pártnövelésnek ma semmi akadálya nincs!! Hajrá T/L/ompos elvtárs!!!
august
2017. szeptember 28. 15:04
:)) A kedves szerző úgy látszik még a Mandinert sem olvassa, ugyanis Lánczi ezt írta:- "Vajon korrupció volt az 1948 utáni kommunista államosítás vagy az 1989 utáni rendszerváltás privatizációja? Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája. Ezen azt értem, hogy olyan célokat tűzött ki a kormány, mint a hazai vállalkozói réteg kialakítása, az erős Magyarország pilléreinek a kiépítése vidéken vagy az iparban. Például minden külföldit, aki termelő beruházást valósít meg, tárt karokkal várunk. Erre mondják azt, hogy »de hát ez maga a korrupció!«." http://mandiner.hu/cikk/20151221_lanczi_andras_amit_korrupcionak_neveznek_az_gyakorlatilag_a_fidesz_legfobb_politikaja ---------------- Ugyanis ha elolvassuk figyelmesen az ominózus mondatokat... "olyan célokat tűzött ki a kormány, mint a hazai vállalkozói réteg kialakítása, az erős Magyarország pilléreinek a kiépítése vidéken vagy az iparban. Például minden külföldit, aki termelő beruházást valósít meg, tárt karokkal várunk" És a kedves médiamunkás erre azt írja, hogy a Fidesz túl nagyra nőtt?? -Tényleg lehet hogy a Strabagnak és multiknak kéne kitolni minden állami közbeszerzést is, akkor nem nőne túl nagyra. Hogy lehet ilyen gondolkodással leülni és cikket írni?
pitypang1125
2017. szeptember 28. 13:47
Akkorára növekedett amekkorára a választók akarták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!