Ügynöklistákkal dobálóznak

2017. március 09. 08:37

A Momentum látszólag újra fontos ügyről beszél, ám valójában ismét csak politikai manipuláció az, amit művelnek.

2017. március 09. 08:37
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Idők

„A Momentum tehát látszólag újra fontos ügyről beszél, ám valójában ismét csak politikai manipuláció az, amit művelnek. Ha ez az új politikai kultúra, akkor köszönet, de inkább hagyjuk: ez még a jelenlegi baloldali-liberális politikai cinizmusnál is rosszabb. Miközben e kezdeményezéstől teljesen függetlenül ki kell mondanunk, hogy a rákosista és kádárista diktatúra időszakának történelmi elszámoltatása igen fontos, sőt nagyon fontos ügy, és valóban sajnálatos, hogy 27 évvel a rendszerváltás után Magyarországon a lusztrációnak még eddig kevés nyoma volt – ha volt egyáltalán. A momentumosok fordítva ülnek a lovon: a kádári titkosszolgálatok által beszervezett ügynökök nevét szeretnék nyilvánosságra hozni, de éppen ez az, ami nem vezet sehová. (...)

Nyilvánvaló, hogy a rendszerváltás lelkes légkörében kellett volna átfogó elszámoltatást és lusztrációt végrehajtani. Nyilvánvaló, hogy az első szabadon választott kormánynak volt erre a legnagyobb, történelmi lehetősége. És nyilvánvaló, hogy ebből nem lett semmi, és ez tény, és ezen semmiféle utólagos magyarázkodás, erőlködő mentségkeresés és az elmaradt forradalomra való hivatkozás nem segít. Ha ugyanis nem lenne világos: ha vér nem is folyt az utcákon, ami 1989–1990-ben történt, az politikai tartalmát illetően forradalom volt, tehát az új hatalomnak minden erkölcsi felhatalmazása adott volt ahhoz, hogy annál azért tényleg sokkal többet tegyenek, mint amit tettek – vagyis a semmit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. március 10. 13:53
Ez az ügynöklistázás totális baromság. Hogy lehet titkosszolgálatot szervezni, működtetni, ha az ügynök tarthat attól, hogy bármikor kiadják a nevét? Ráadásul akkor tőle hogy lehet titoktartást követelni?
Boogie85
2017. március 09. 14:16
Az apósomat beszervezték, először szépszóval próbálták, majd zsarolással,hogy a gyerekei nem tanulhatak tovább, majd, hogy kiegészítő iskolába küldik öket. Ügynök lett. Írt is néhány szatírikus jelentést. A beszerevező nem volt ügynök, és a főnökei sem. Azok főnökei 94-ben kormányra kerültek. A lényegi dokumentumokat megsemmisítették, de az apósomról kiderülhet, ügynök volt és jelentéseket írt. Ezt a gumicsontot azok veszik elő, akik választások előtt porondra akarnak kerülni.
pollip
2017. március 09. 13:46
A nomomo történelmi tettet hajtott végre. Úgy kezdett süllyedni, hogy fel sem emelkedett:-)
alphaville
2017. március 09. 13:34
tessék: http://szigoruantitkos.hu/szt-tisztek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!