Jelentés a világ állásáról a Jóistennek (21 pontban)

2016. november 01. 10:21

Szóval a Jóisten vagy az evolúció nem csak tökéletlen, de „transzfób” is.

2016. november 01. 10:21
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Bádog

1.: Teljesen világosan kiderül a fentiekből, hogy akár a Jóisten teremtette a világot, akár csak úgy összejött a dolog (»aminek akkora a valószínűsége, minthogy a hurrikán a szeméttelepen összefúj egy Boeing 777-est, ami el is repül«), szóval a Jóisten vagy az evolúció nem csak tökéletlen, de „transzfób« is.

2.: Amennyiben a Jóisten vagy az evolúció transzfób, úgy mindkettőt el kell zavarni, kergetni, meg kell őket szégyeníteni, és a helyükre nem transzfób Jóistent és evolúciót kell keresni.

3.: Mivel a laptopom automatikusan aláhúzza pirossal azt, hogy »transzfób«, a laptopom is transzfób. Be kell szereznem egy nem transzfób laptopot.

4.: Végtelenül hálás vagyok a transzfób Jóistennek, amiért nem most kell gimnáziumba és/vagy egyetemre járnom, mert óriási bajban lennék, ha csajozni szeretnék, és már a megszólításnál elbuknék a vizsgán.

5.: Végtelenül hálás vagyok a transzfób Jóistennek, hogy magyarnak teremtett, ugyanis e nehéz, transzfóbiától terhes időkben egy olyan nyelven tudok megszólalni, amely nyelvben nincs nőnem és hímnem és semleges nem, így aztán lehet, hogy még sem buknék el már a megszólításon.

6.: Az ötödik pont ugyanakkor magában rejti azt a veszélyt, hogy esetleg haza keverednék egy »nővel«, és csak ott derülne ki, hogy az illető nem nő, hanem »kultúrharcos«, és ha erősebb nálam, még le is kéne szopnom, és lám, mindezt megspórolhattam volna, ha lenne a nyelvemben hímnem, nőnem és semleges nem, és már a megszólításnál kiderült volna, hogy mi az ábra.

7.: Mégis felötlik azért a gondolat, hogy a magyar nyelv egy eleve nem transzfób nyelv.

8.: Már kétszer is hálát adtam a transzfób Istennek, tehát én is transzfób vagyok.

9.: Fenti bűnömet kompenzálandó kijelentem, hogy nem férfi vagyok, sőt, el sem ismerem a »férfi« és »nő« megkülönböztetés jogosságát, vagyis én egy férfi testbe zárt leszbikus vagyok.

10.: Ha néhány évszázad múltán lesz még emberi faj a földön, nagyon nagy érdeklődéssel fogják vizsgálni ezt a mi korunkat.

11.: Ha néhány évszázad múlva lesz még emberi faj a földön, bátran kijelenthetjük már most, hogy az a néhány évszázad múlva élő emberi faj, amely esetleg túlél bennünket, ismét férfiakból és nőkből fog állni, afféle „barbárok« lesznek, csupa Odoaker, hűha…

12.: Akiknek az a legfőbb problémájuk, hogy milyen névmással kell őket illetni, s akiknek »58 féle identitás közül lehet választani« csak abban az ügyben, hogy akkor ők most micsodák valójában, s akiknél már csak úgy egyszerű ratyinak sem lehet lenni, nos, azok szükségképpen ki (el) fognak pusztulni.

13.: A 12. pont jelenti a reményt.

14.: Jó ha tudjuk, például az iszlám (arab) világban, továbbá a népességét hamarosan megnégyszerező Fekete-Afrikában ez a probléma nem létezik. Csak szólok…

15.: Nagypapám mindig mondogatta, hogy »tudod, kisfiam, hülyének lenni a legkönnyebb«. Nem igazán értettem őt.

16.: Most már értem.

17.: Remélem, ezek a gyerekek hamar lejátsszák a ki(el)pusztulásukat.

18.: Nagyon várom Odoakert.

19.: Remélem, a mi Odoakerünk fehér lesz és keresztény. (Esetleg ortodox zsidó? Közöttük is kevés, akit nem lehet megszólítani sem he-vel sem she-vel…)

20.: Annyira fontos lenne tudni, hol vesztett utat a nyugati ember, és mikor és miért lett belőle ilyen nyomorult, beteg, kretén, elfajzott, faj- és önfenntartásra képtelen, kipusztulásra ítélt csíra. Afféle »singular they«. Hogy verjen meg benneteket a mi transzfób Istenünk, vagy intézzen el titeket végre az a transzfób, kegyetlen evolúció, amely ha tényleg önmagában rendezné a világ dolgait, ti egyszerűen nem létezhetnétek. De szép is lenne…

21.: Bizony, itt az idő, hogy visszasírjuk a régi, hagyományos, megszokott, tradicionális, konzervatív, »transzfób« buzikat. Ki hitte volna…

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 291 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2016. november 02. 09:28
Elég röhejes ez az új amerikai egyetemi divat, de nincs új a nap alatt. Cohn-Benditék maoista handabandázása 68-ban ugyanilyen röhejes volt és véget is ért, amint az egyetemisták szétszéledtek a társadalomban. Elképzelem a reakciót, amikor valamelyik idióta egy cég felvételi beszélgetésén közli, hogy őt őfelségének vagy xu-nak kell majd szólítani. a harmadik-negyedik alkalommal már nem fog ilyet mondani. Aztán, ha az új kollégáknál megint bepróbálkozik, alighanem hamarosan kereshet új munkahelyet. De az is érdekes helyzet lesz, amikor a nagymamát, a vidéki rokont vagy a szomszéd bácsit akarja rávenni erre az ökörségre. Számomra nehéz átélni az egyetemi szubkultúrák ilyen vadhajtásait, mert engem akkoriban március 15. és '56 eszméi lelkesítettek. Képtelen vagyok felfogni, hogy pöröghetnek rá értelmes emberek százával, ezrével agyament extrém ideológiákra vagy öltözködésekre. De láthatóan lehet. Igaz, a kommunizmus buta ideológiája is hasonlóan terjedt, és nem csak az egyetemisták körében. Számomra a kommunizmus eszméje ezekhez a mai blődségekhez képest, kifejezetten vonzó és emberies gondolatnak tűnik, inkább a mérhetetlen szenvedés és halál facsarja az orromat, amit a hívei okoztak. Azt hiszem, az ember, mint olyan, önmagában egy rettegő, ebből következően erőszakos kretén. Nem véletlenül keletkeztek és terjedtek el a múltban a nagy (és kis) vallások. Ezek a modern zöldségek nem egyebek, mint a mai vallástalanok új, szánalmas valláskísérletei. Mennyire szomorkodhat ilyenkor az Isten. A teremtménye összességében fantasztikus eredményekre képes, részeiben pedig primitívebb az ösztönállatoknál.
Agnieszka
2016. november 02. 09:26
Egyszer egy biológus kutatót hallgattam, azt mondta, h. a sejtek bonyolult és tökéletes felépítése, működésük csodálatos szervezettsége számára azt bizonyítja, h. mindez nem jöhetett létre bármilyen hosszú idő, bármilyen különleges hatások révén spontánul. Ez egy református nyári gyülekezeti táborban hangzott el. Ez is egyfajta megközelítés, a másik az, h. talán helyes, ha az ember elfogadja az akár csak családi múltját, s úgy dönt, h. ami jó volt az öregapám öregapjának, mint erkölcsi támasz, vígasztalás és erő, az neki és ha rajta múlik, a gyermekeinek is teljesen meg fog felelni. Nem kell mindent még meg sem érteni, nemhogy ami hihető, annak kézzelfoghatónak is kellene lenni. Van, akinek ez az eszmerendszer nem kell, nem hiányzik. Lelke rajta. Különben olyan ez, mint az édesanya, mindenkinek a sajátja a legjobb, általában és jó esetben. Nem gondolom, h. a világ sok másban hívője v. nem hívője sötétségben él. Ki miben hisz, abban üdvözül, különösen, ha hagyják.
Zokni
2016. november 02. 09:02
"...1.: Teljesen világosan kiderül a fentiekből, hogy akár a Jóisten teremtette a világot, akár csak úgy összejött a dolog (»aminek akkora a valószínűsége, minthogy a hurrikán a szeméttelepen összefúj egy Boeing 777-est, ami el is repül«), szóval a Jóisten vagy az evolúció nem csak tökéletlen, de „transzfób« is..." - írja. Megpróbáltam elolvasni (gratula Mandi...), amit ír, hogy miből is következik az első pont, de nem találtam. Vagyis az előzményből nem derül ki semmi. Mármint hogy a Jóisten, vagy a Jóevolúció transzfób lenne. (Tehát a többi 20 pontnak így nem sok az értelme...) Amúgy az kiderül egyébként, hogy Szerző nemigen érti az evolúciót. Akkor maradjon a teremtés-hiténél. Talán tudja, annál, hogy kezdetben volt a Semmi, meg a Jóisten, oszt' (!) gondolt egy nagyot, és összefújta a Valamit. - Itt MINDEN nagybetű valamiféle személyre vonatkozik, és akár már tökölhetünk azon is, hogy milyen szóval helyettesítsük...
szancso
2016. november 02. 05:59
Szokás szerint szépen elvittétek a témát, a cikket pedig nem értettétek meg. Pár héttel ezelőtt láttam egy kis filmet, amelyet egy amerikai egyetemen készített egy filmes csoport. A riporter megállított egyetemistákat és 3 különböző kérdést tett fel nekik: 1. Mit szólsz hozzá, ha azt mondom neked, hogy nő vagyok? 100%-os válasz: ha te úgy érzed jól magad, akkor nincs beleszólásom. 2. Mit szólsz hozzá, ha azt mondom, hogy kinai nő vagyok? 100%-os válasz: ha te úgy érzed jól magad, akkor nincs beleszólásom. 3. Mit szólsz hozzá, ha azt mondom, hogy egy 2 méter magas kinai nő vagyok? 99,9%-os válasz: mint a másik kettőre, egy diák mondott ellent. Ez egyébként egy teszt Volt. A film készítői megállapították, hogy ezeknek a fiataloknak nincs, vagy nem merik az önálló véleményüket kimondani, mert nem trendi valakinek ellentmondani, ez pedig oda fog vezetni, hogy Bologató Jánosok jönnek ki az egyetemekről, akiket könnyen lehet írányítani. Én pont ezt vettem ki a cikkből, hogy a kanadai professzor is ez ellen veszi fel a harcot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!