Fehérek és feketék

2016. április 26. 10:43

Bécsben viszont egy szélsőjobboldali párt jelöltje győzött óriási fölénnyel. Ausztriában sötét felhők gyülekeznek. Jön Strache, Le Pen, Wilders, Trump és Orbán. Mindannyian rettegjünk.

2016. április 26. 10:43
Kottász Zoltán
Magyar Idők

„A nyugati véleményformálók nagyon leegyszerűsítve úgy látják, hogy egy valaha ultranacionalista nézeteket valló belgrádi politikus jó útra tért, miniszterelnökként az uniós integráció irányába tereli országát, a választópolgárok pedig Moszkva helyett Brüsszelt választották.

Bécsben viszont egy szélsőjobboldali párt jelöltje győzött óriási fölénnyel. Ausztriában sötét felhők gyülekeznek. Jön Strache, Le Pen, Wilders, Trump és Orbán. Mindannyian rettegjünk.

A nyugat-európai szerkesztőségekben manapság mindent fekete-fehérben látnak: csak Moszkva és Brüsszel közül lehet választani, kvótákat lehet alkalmazni vagy falakat építeni, menekülteket befogadni vagy kitaszítani. Az ember csak jó vagy rossz lehet, liberális vagy illiberális, demokrata vagy tekintélyelvű, mérsékelt vagy szélsőséges, ateista vagy vallási fanatikus, a transzneműek jogait felkaroló vagy a másságot elutasító. Nincs többé átmenet, nincsenek komplex módon gondolkodó emberek. Nincs többé vita, nincs hozzászólási lehetőség. A vitát végleg lezárták.

Az amerikai­ak demokraták, a németek befogadók, a svédek toleránsak, az olaszok macsók, az osztrákok valaha barátságosak voltak, most már fasiszták, mi, magyarok pedig visszatértünk a ’30-as évek sötét bugyraiba, ahonnan nincs már számunkra kiút. Kiírtuk magunkat a demokratikus országok sorából, a jogállamiságból, a fékek és ellensúlyok rendszeréből. Bármit jelentsen is ez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vendelin
2016. április 27. 08:36
Liberális körökben a '30-as évek barba rettenetébe való visszatéréstől félni progressziív kötelesség. Ugyanakkor ha valaki a migrációtól fél, az idegengyűlölő és kirekesztő, félelme pedig nevetséges, irracionális és a gyűlöleten alapul. Következtetés: félelemből is van haladó és demokrata, meg mucsai és retrográd.
BőröndÖdön
2016. április 26. 16:10
Zoli,téged a Matolcsy fizet,vagy közvetlen a kincstár??
Bölcs Ész
2016. április 26. 12:11
Rettegjünk együtt a nácifasisztáktól!
mb12
2016. április 26. 11:17
Az ellentét nem Moszkva és Brüsszel között van, legalábbis remélem, hanem a nemzeti érdekek és a globalizáció között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!