Miért borulunk le a KGB-tábornok sírjánál?

2016. március 06. 10:01

Orbán cselekedete a szégyenen kívül nem sok haszonnal kecsegtet, Azerbajdzsán ugyanis január végén az államcsőd szélére sodródott.

2016. március 06. 10:01
Káncz Csaba
Reflektor

„A magyar miniszterelnök és neje 2016. március 6-án Bakuban megkoszorúzza Hejdar Alijev szovjet Politbüro-tag és KGB-tábornok sírját. Ebben itthon egy józan megfigyelő már semmi rendkívülit nem talál, hiszen a hazai keresztény-konzervatív kormányzat már kilencszer utasította vissza a hazai kommunista titkosszolgálati archívumok megnyitására vonatkozó LMP-s javaslatot. Miért is kellene finnyásak lennünk, ha miniszterelnökünk éppen egy szovjet diktátor sírjánál rója le a magyar nemzet kegyeletét?  Mindazonáltal érdemes megjegyezni, hogy Orbán cselekedete a szégyenen kívül nem sok haszonnal kecsegtet, Azerbajdzsán ugyanis január végén az államcsőd szélére sodródott. (...)

Bakuban a politika és a gazdaság összefonódása talán még a hazainál is erősebb. Egészen varázslatos növekedést tudnak elérni egyes építőipari cégek. Azerbajdzsánban például három évvel ezelőtt megalapítottak egy céget összesen 15, azaz tizenöt dollár alaptőkével, ez a cég mostanáig mintegy 16 millió dollárnyi építőipari közbeszerzést nyert el.  Nos, erre a bámulatos teljesítményre még egy hazai gázszerelő is nagyot csettintene.
 
A magyar miniszterelnök 2014 novemberében a kétoldalú stratégiai dokumentum aláírásakor a Parlamentben mintaállamnak nevezte Azerbajdzsánt.  Az olajárak összeomlása miatt ez a mintaállam azóta az államcsőd szélére sodródott, ezért idén január végén 3 milliárd dollár segélyt kért az IMF-től és további 1 milliárdot a Világbanktól.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 264 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. március 07. 11:31
Tényleg vicces ahogyan a kommunisták előtt hajlong,akár élő,akár holt...
Fedor
2016. március 07. 08:54
"Orbán cselekedete a szégyenen kívül nem sok haszonnal kecsegtet, Azerbajdzsán ugyanis január végén az államcsőd szélére sodródott." Az országnak nem kecsegtet haszonnal, de ezt a teljesen felesleges, sőt, kontraproduktív seggnyalást nagyon is meg lehet magyarázni azzal, hogy személyesen Orbánnak (és a svájci bankszámláinak) nagyon is sok haszonnal jár ez a baltás gyilkos kiengedésével kezdődő azeri ámokfutás.
Mindjárt
2016. március 07. 04:54
"Miért borulunk le a KGB-tábornok sírjánál?" Nincs szánalmasabb a kgbélázó felcsúti cigánynál és az agyhalott zsideszbolsi híveinél. Ezeknek belefér a felcsúti cigány Alijev szovjet Politbüro-tag és KGB-tábornok sírjánál meg a KGB tiszt Putyin akiknek az ülepét Orbán ápolgatja DE van pofájuk kgbélázni amikor nagyon is jól tudják, hogy Kovács Béla soha se volt KGB. Mocskos, hazug, kommunista, hazaáruló söpredék.
2016. március 07. 04:16
Anno az Mszmp idején a nemzetközi kapcsolatokat a Szovjetunió jelentette. A május elsejei jelszó: Szocializmusunk fokmérője a Szovjetunióhoz való hűség. Nem kevesen úgy gondoljánk ,hogy elegendő egy-két szót kicserélni , és helyreállt a rend miszerint: A liberalizmusunk fokmérje az EU-hoz való hűség. Mintha az EU tagság azt jelenteni ,a kis államoknak nem lehet az EU-n kívűl más nemzetközi kapcsolata. Miért nem? Tiltják ?Míért kellenek a naemzetközi kapcsolatok? A komporatív előnyökért. Amelyeket az EU tagság kapcsán nem látunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!