A szavak urai

2016. február 08. 15:43

Mindig voltak, lesznek Szijjártók, Rogánok, Szanyik, Juhászok, Novákok, Répássyk... ütős lista.

2016. február 08. 15:43
Sudár Ágnes
Kisalföld

Régen túl vagyunk már azon, hogy hüledezzünk a Balatonba bokáig bemerészkedő, s ott a párt igazát a tihanyi apátságig kürtölő politikusokon. Mindig voltak, lesznek Szijjártók, Rogánok, Szanyik, Juhászok, Novákok, Répássyk... ütős lista. Pártjukon belül egyik sem fázott rá azért, mert elvből/kötelességből/jó szándékból elvállalta azt is, amelyet a politikusi esküjükben még az apró betűs rész sem tartalmaz. Megérte, na. Az, hogy mennyire, csupán a választói szándékon múlott. Ha a népakarat úgy döntött, kormányzati székek melege fogadta emberünk hátsóját. Ha nem, maradt egy újabb, harcos négy év, meg a Balaton vize.

A baj nem ez, hanem a tény, hogy a bábokat mozgató kezek pontosan tudják, hogy a strómanjaik által elmondott mondatoknak milyen súlya van. Hogy sutba dobjuk a függetlenség látszatát? Na bumm. Hogy a jogállamisággal játszunk? Na és. Hogy lassan elfelejtünk röhögni is az aktuális szócsöveken, mert már valóság, amit mondanak?

Jaj istenem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. február 09. 08:33
ó Ez már maga a pislákoló fasizmus.
kjkj945
2016. február 09. 08:14
SÁ a 'legyek ura 'akar lenni.
balbako_
2016. február 09. 08:04
És vannak a Sugár Ágnesek, akik momentán papírszennyezéssel foglalkoznak.
Wendriner
2016. február 08. 21:24
Kisalföld. Ugorgyunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!