Demokráciaexport

2015. október 05. 10:16

A kérdés joggal vetődik fel: a Fehér Ház miért nem akar demokráciát létrehozni az öbölbeli sejkségekben, vagyis stratégiai szövetségesei országaiban?

2015. október 05. 10:16
Lovas István
Magyar Hírlap

„Az Amerika és szövetséges szolgái eddigi közel-keleti politikája miatt Európa létét fenyegető migránshullám önti el a kontinenst. Libanonban, Jordániában és Törökországban már sok millió szíriai menekült él, akik befogadása elől hermetikusan elzárkóznak az olajpénzben úszó, az Iszlám Államot és hasonló terrorszervezeteket támogató zsarnoki sejkségek. Ők Washington stratégiai szövetségesei, országaikban az uralkodókat elnyomó gépezetükkel az amerikai vezetés nem akarja sem erőszakkal, sem békés úton leváltani. 

Pedig lenne miért. A Jement bombázó és ezrek halálát okozó Szaúd-Arábia ellen a nyugati politikai elit nem tiltakozik. Esetükben az sem baj, hogy ott a demokráciának és emberi jogoknak a nyoma sem látható. Most fognak nyilvánosan keresztre feszíteni egy tizenhét éves ellenzékit. A fejlevágásos, nyilvános kivégzések napirenden vannak.

A kérdés joggal vetődik fel: a Fehér Ház miért nem akar demokráciát létrehozni az öbölbeli sejkségekben, vagyis stratégiai szövetségesei országaiban?

Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet, aki eddig nem mutatott ellenségességet, a minap kilátásba helyezte a magyar kormánypolitikát bíráló »nyilatkozatok«megjelentetését. Igazán kár, hogy kormánya nem olvasta a New York Times honlapján október 2-án megjelent cikket, amely így kezdődik: »A mai Indiában a szekuláris liberálisok kihívással néznek szembe: miként maradjanak életben.« E »demokratikus« Indiában Obama nagy barátja, Narendra Modi, hinduista miniszterelnök kormánya ügyet sem vet arra, hogy országában egyre több fizikai támadás és fenyegetés éri a »hindutva« ideológia ellenségeit, beleértve a kritikusok nyelvének levágását, olvashatjuk. Bellnek – mi-előtt netán rálépne a konfrontációt kereső goodfriendi útra – érdemes lenne megvizsgálnia a legádázabb hazai ellenzék tagjai nyelvének állapotát és színét. Amelyet sértetlenül megőriztek, nem is szólva sokuk hatalmas összegű állami támogatásáról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. október 05. 19:25
Jó kérdés!...Ahogy Lovastól megszokhattuk.
bookmark
2015. október 05. 14:16
Javítva: nssz.blogstar.hu
bookmark
2015. október 05. 14:12
Hiánypótló üzenet. Lovas a legutolsó Törésvonalakban (EchoTV) beszélt egy nemzetközi sajtószemléző weboldalról. nssz.blogstar.hu
catalina9
2015. október 05. 11:51
Szó sincs itt demokráciaexportról, itt csak arról van szó, hogy akire Izrael rámutat, azt a csatlósa az USA tönkrebombázza. "..Jeff Blankfort úgy utal Washingtonra, mint „a cionisták legfontosabb megszállt területére” Igaza van. A cionista zsidók erősebbek, mint valaha. A cionista keresztények erőteljes támogatásával az izraeli érdekek biztonságban vannak. A cionista marok szorítását az amerikai közel-keleti politikában lehetetlen tagadni. ... Az USA-ban nem az amerikaiak vannak hatalmon, hanem egy elit és lobbik, amelyek az engedelmességig pénzelik (és fenyegetik) a politikusokat. Természetes, hogy háborúkat viselni olyan országokban, amelyeket a legtöbb amerikai megkeresni sem tud a térképen, nem áll a nép érdekében. A mohó tőkések mellett van egy nagy tényező, amelyet figyelembe kell venni, amikor a háború indítékait keressük. Nagyon-nagyon sokan alábecsülik annak a szerepnek a fontosságát, amelyet a cionizmus játszik Amerika külügyeiben (és kisebb mértékben a belügyeiben is)."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!