És a zsidó biztonságérzet?

2015. szeptember 23. 16:28

Ha csak minden ezer betelepülőből néhány tucat zsidóverő kikerül (márpedig ennyi mindenképp összejött/jön), akkor meglesz sokfelé a kritikus tömeg ahhoz, hogy legalábbis a vallásos, „beöltözött” ortodox zsidók bizonytalanul érezzék magukat.

2015. szeptember 23. 16:28
Tamás Pál
Népszabadság

„Aki kipás, az izraeli oldalon áll, s ezért bűnhődnie kell – hitte/hiszi sok-sok arab kamasz a nyugat-európai külvárosokban. Újabban az ortodox zsidó negyedekben sokfelé Európában szinte folyamatos egyfajta pogromveszély. Ki állítaná, hogy itt szigorú automatizmusok működnének? Hogy aki jámboran ide települ, alig várja, hogy otthoni vélt vagy valódi izraeli számláit a helyi zsidóknál kiegyenlíthesse? S egyébként is, a nyugat-európai zavargásokat nem a frissen betelepülők, hanem – legalábbis eddig – inkább fiaik valamekkora részének hangulatai gerjesztik.

De akkorák a régi és új tömegek, hogy ha csak minden ezer betelepülőből néhány tucat zsidóverő kikerül (márpedig ennyi mindenképp összejött/jön), akkor meglesz sokfelé a kritikus tömeg 10 év múlva is ahhoz, hogy legalábbis a vallásos, »beöltözött« ortodox zsidók bizonytalanul érezzék magukat közösségi tereikben vagy az utcán. Egyébként úgy, ahogy nyugat-európai nagyvárosokban ilyesmit ma is lépten-nyomon megtapasztalhattak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2015. szeptember 24. 09:11
Pedig az elmúlt 20 évben Magyarországál nem volt antiszemitább ország a világon! Itt mindenki rettegésben élt, üldöztek benneteket, ugye? Bepofátlankodtatok az emberek privát szférájéba, követelőzve, elátkozva, hamis bűntudatot ébresztve. Hánynom kell tőled.
Senye Péter
2015. szeptember 24. 08:46
Ha így folytatódik, egész Európát víz alá nyomják, zsidóstól, mindenestől.
öszödibeszéd
2015. szeptember 24. 03:06
áh Tamás, az arab bevándorlók is csakúgy rettegnek, mint a hazai zsidóság. Nem ismerős fíling? sponsored by Gyuri bá. olyan globális rettegés ez. Ez a ti közös nevezőtök. Nekünk mindenesetre sokba kerül ez. Bújjatok össze vhol, lehetőleg jó messzire innen.
zoles
2015. szeptember 23. 23:43
A liberális barátaidnak is mond el....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!