Nem mindenki őrült meg

2015. szeptember 30. 12:54

Szerintem azokról a legfontosabb beszélni, akik azon dolgoznak, hogy a menekültek enni kapjanak, legyen meleg takarójuk, kicsit jobban érezzék magukat. Interjú.

2015. szeptember 30. 12:54
Péterfy Bori
NOL

A Facebookon külön csoport alakult a zenészekből, akik a menekült gyerekeken, családokon próbálnak segíteni. Mit gondol erről?


Ennek a problémának a megoldásában a zenészek is ugyanolyan érző lényként vesznek részt, mint a többi civil, de persze egy kicsit több figyelmet kapnak. Egyébként még a legapróbb pillanatok is meglepő dolgokat hozhatnak elő...

Mire gondol?

A leginkább elkeserítő állapotok idején fordult elő, hogy egy koncerten, az utolsó számok előtt megkértem az embereket: amikor nemsoká hazamennek a biztonságos és kényelmes otthonukba, gondoljanak egy pillanatra azokra az emberekre, gyerekekre, családokra, akik mindenüket hátrahagyták, és akik most az út szélén, táborokban, tereken kénytelenek aludni. A koncert után kaptam egy nagyon szomorú levelet. Vagyis én lettem nagyon szomorú tőle. A levélíró nagyon kedvesen, nagyon kulturált hangvételben azt rótta fel, hogy ő bizony nem azért fizeti ki a koncertjegyet, hogy még ott is ezt hallgassa... És hogy amúgy mennyire szeret, milyen jó volt a buli, meg minden, de miért kell még a művészeknek is azt sulykolni, ami a világsajtóból amúgy is ömlik ránk? Ez sokkal jobban fájt, mint az egyértelműen gyalázkodó, gusztustalan kommentek – azért fájt jobban, mert az derült ki belőle, hogy ez az egész aljasság, amit odafönn kiterveltek, azoknál is működik, azokra is hat, akik egyébként valószínűleg nem gyűlölködnének.

Egy újabb szép, magyar megosztó téma.

Újabb szétesés, igen. Nagyon kemény időszak ez. Sokan csak kapkodjuk a fejünket, hogy az ismerőseink némelyike miket gondol, miket mond. Az én ismeretségi körömben is voltak néhányan, akik meglepetést okoztak. De szerintem azokról a legfontosabb beszélni, akik azon dolgoznak, hogy a menekültek enni kapjanak, legyen meleg takarójuk, kicsit jobban érezzék magukat. Én a Bérkocsis utcai központban láttam, hogy a civilek, a legfiatalabbaktól az egészen idősekig, milyen fantasztikus gyorsasággal, profizmussal, nyugalommal és hatékonysággal dolgoznak. És jólesett látni, hogy nem mindenki őrült meg.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sajid
2019. november 18. 12:00
Egy ocska ven tehetsegtelen liberalis ribanc vagy! Kurara leszarom azt hogy te es a bandad mit gondol! Lejart a szavatossagotok bitch!
Ellensúly
2019. november 18. 11:59
Ez a liberális hölgyike vajon hányszor segített a válság sújtotta Kárpátalja lakóin, az anyanyelvhasználatuktól még a miséken is megfosztott csángókon vagy azokon a magyarokon, akik az édesapja szülőföldjén, Erdélyben élnek soviniszta elnyomás alatt?
Migránspátyolgatás
2019. november 17. 13:00
"akik mindenüket hátrahagyták, és akik most az út szélén, táborokban, tereken kénytelenek aludni." Zsebükben 10-20-30 EZER euroval, iPhone6-al
Migránspátyolgatás
2019. november 17. 13:00
Drogos kurva
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!