Blöffök és csalások

2015. augusztus 10. 08:47

A legerősebb szurkolói csoportok vezetői viszont a szigorítások bevezetésééig komoly befolyással rendelkeztek több klubnál is. Érthető, ha prüszkölnek az új rend ellen, amelynek kárvallottjai lettek.

2015. augusztus 10. 08:47
Pajor-Gyulai László
Magyar Nemzet

„Csalás és provokáció az egyik oldalon, ám a szurkolói kártya ügyében a másik oldal is megéri a pénzét, hiszen – maradva a kártyás zsargonnál – az MLSZ hatalmasat blöffölt, amikor eltörölte a kötelezettséget. Óriási gesztusként kommunikálta, ám gyakorlatilag nem történt semmi különös, mert a rendszer lényege nem egy darabka plasztik, hanem a regisztráció – attól pedig egyetlen klub sem tekinthet el. Rendelet nem kényszerít rá, ám rávezet a jól felfogott érdek, nélküle ugyanis akár órákat is sorba kell állni, vele azonban percek alatt hozzá lehet jutni a belépőhöz. A Videoton pedig szombaton eszement megoldást választott, amivel le is járatta magát. Semleges ruhában senkiről sem tudni, ki melyik csapatnak szurkol, ezért a hazai szektor előtt azoknak parancsoltak nemet, akik Budapesten születtek. Ez nemcsak hajmeresztő ostobaság, de ilyen alapon nem lehet különbséget tenni emberek között. Erre ráébredve végül mindenkit beengedtek, bohócot csinálva magukból.

Mindez miért? A történelem során hatalomért, befolyásért, pénzért és nőkért dúltak háborúk, esetünkben az utóbbitól eltekinthetünk. A legerősebb szurkolói csoportok vezetői viszont a szigorítások bevezetésééig komoly befolyással rendelkeztek több klubnál is, bejáratosak voltak az öltözőbe, edzőket buktathattak meg, sokakat terrorizálhattak, mindezt azért, hogy üzleti érdekeiket érvényesíthessék. Érthető, ha prüszkölnek az új rend ellen, amelynek kárvallottjai lettek.

Nem túl eredeti Martin Luther Kinget idézni, de van egy álmom. Arról, hogy fradista és újpesti a meccs előtt és után sálakat cserél egymással nagy barátságban, nem kell lezárni a fél fővárost, mert mérkőzés van, a lelátókon nem tűnnek fel náci jelképek, nem pirulunk bele az onnan érkező obszcenitásba; és egy emberi futballkultúra kialakulása feleslegessé teszi a kártyát, s a regisztrációt egyaránt. Ám amíg a felek közül senki sem játszik tisztességesen, csal, blöfföl, törvényt sért, ez csak álom marad.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2015. augusztus 10. 10:10
Pár ezer frusztrált szarházi mocskolódási, verekedési rongálási, terrorizálási szabadságot követel magának maximum 10 percig nézhető, dögunalom futballmeccsek kapcsán. Kb. erről van szó.
KannibálTatárÚr
2015. augusztus 10. 09:03
"A legerősebb szurkolói csoportok vezetői viszont a szigorítások bevezetésééig komoly befolyással rendelkeztek több klubnál is"... Már aránylag régi megoldás: választásokat kell rendezni. Néhány napja a Barcelónában voltak. A labdarúgásban (mint a szórakozásban általában) nagyon is létjogosultsága van a demokráciának. Ha Kubatov megnyeri a választásokat, ám legyen diktátor. Választások nélkül viszont tekintetbe kell vennie a többiek véleményét, érdekeit is. Politikusnak NEM LENNE SZABAD sport, szórakoztató tevékenységet végeznie. Ha ez a célja, menjen hivatásos sportvezetőnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!