Csak bénázik a Fidesz, vagy tényleg azt akarja, hogy balhézzanak a menekültek?

2015. július 16. 12:28

A kormány a menekültkérdésben már nem is teljes inkompetenciát mutat, hanem a nemtörődömség olyan magas szintjét, mintha egyenesen arra várna, legyen már végre valami balhé, ami beleilleszkedik a kiváló propagandájába.

2015. július 16. 12:28
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„A menekülteknek az információt, ételt, vizet egyedül a libsinek és balosnak becézett önkéntesek adják. Ha ők nem lennének már biztosan nagyobb konfliktusoknak lehetnénk tanúi.

A kormány múlt héten bejelentette, leül a karitatív szervezetekkel tárgyalni a helyzetről, ez meg is történt. A tárgyalás eredménye, hogy visznek ágyneműt, matracot, gyógyszereket a menekültáborokba. Ahol három-négyszeres túlzsúfoltság van, ahol lassú az ügyintézés. De az utcán éjszakázni kényszerülő, a vaktérképpel kóborló menekültekkel nem kíván semmit kezdeni, sőt olyan, mintha megtiltaná a segélyszervezeteknek, hogy ezt a problémát enyhíteni próbálják.

A kérdés az, hogy mire megy el akkor az EU-s pénz? Ha nem kapnak felkészítést a rendőrök, akik sokszor mindenféle nyelvtudás nélkül, túlórázva, a belüket kidolgozva kell, hogy eljárjanak? Ha nincs pénz szociális munkásra, tolmácsra, menekültügyi szakemberekre? Ha a táborban még az ágyneműt, a matracot, és a gyógyszereket is a segélyszervezetek adják?

Hova tűntek az EU-s milliárdok, és miért nem tesz semmit a kormány a konfliktus megelőzéséért, az állampolgárok nyugalmáért, és a menekültek ellátásáért?

Ha a debreceni táborhoz hasonló konfliktus fog kirobbanni, azért – az elmúlt hetek teljes tehetetlensége és nemtörődömsége után – a kormány felelőssége nem lesz elhallgatható.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. július 17. 08:33
Jámbor így egyszerűen a kettős mércés kurva anyádat! Te fos és szarkeverő kisiparos!
Zsolt75
2015. július 16. 22:25
"A menekülteknek az információt, ételt, vizet egyedül a libsinek és balosnak becézett önkéntesek adják." Eddig olvastam. Hazugságból kiindulva nem lehet következtetéseket levonni. Illetve lehet, csak semmi értelme.
tango47
2015. július 16. 19:16
"... legyen már végre valami balhé," MÁR VOLT!
néhai Ch.Pilot
2015. július 16. 17:51
Old Spice! Nézd, mit okoztál! A Jámborból még te sem tudsz semmit csinálni...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!