Tapolca után józanul

2015. május 04. 12:42

A kormánypártnak szembe kell néznie az önsorsrontó politizálás (marakodás) következményeivel, ellenben hasonló negatív spirálba fog kerülni, mint 1992-ben az MDF.

2015. május 04. 12:42
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Polgár Portál

„Úgy tűnik, hogy a politikai közbeszéd továbbra is vagy leplezi a valóságot, vagy éppen a művelői használják fel arra, hogy befolyásolják a jövőbeni pártszimpátiákat – ezért végletekig, saját érdekeik szerint sarkítják, vagy éppen maszatolják a helyzetüket. Tapolca után mindkettőre láttunk példát. Mind a »szeretlek is meg nem is« baloldali koalíciótól, mind a győztes Jobbiktól, s természetesen a kormányzópárt részéről is. De ahogy lenni szokott: úgy egy hónap elteltével, kezdnek kijózanodni a politikai szereplők. 

A ciklus három időközi választási veresége (Újpest, Veszprém, Tapolca), s leginkább az utolsó után, a Fidesz igyekezett bagatellizálni a helyzetet. Újpest esetében azt állították, hogy eleve egy baloldali körzetről beszélhetünk, így nem csoda, hogy nem tudtak nyerni. Veszprém már komolyabb jelzés volt, hisz itt egy igencsak vitatott személy, egy »ál-civil bőrbe bújt« baloldali verte meg az egyébként hagyományosan fideszes körzetben a jelöltjüket. Itt a kampánytechnikára, a mozgósításra fogták a vereséget. S végül, ha mindez nem volt elég figyelmeztetés, a kormánypárt egy újabb pofont kapott a tapolcai körzetben, amelyet már nehezebb volt megmagyarázni. Főként, hogy míg a Jobbik ugyanannyi szavazatot kapott, mint 2014-ben, a Fideszre majdnem feleannyian adták le voksukat. (8000 ember hiányzott!) Így Tapolca mára – józanabbul tekintve az eredményekre – komoly intő jel arra, hogy a belső konfliktusokkal terhelt Fidesz, s leginkább annak másodig-harmadik generációs vezető politikusainak nyílt harca, a rosszul lekommunikált intézkedések, s mondjuk ki: az elsietett társadalompolitikai döntések negatív módon, de beértek. A kormánypártnak szembe kell néznie az önsorsrontó politizálás (marakodás) következményeivel, ellenben hasonló negatív spirálba fog kerülni, mint 1992-ben az MDF.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. május 04. 16:59
"A kormánypártnak szembe kell néznie az önsorsrontó politizálás (marakodás) következményeivel, ellenben hasonló negatív spirálba fog kerülni, mint 1992-ben az MDF.” Így értelmetlen a mondat. Az "ellenben" szó helyett azt kellett volna írnia a posztolónak, hogy "ellenkező esetben" - úgy értelmes.
heep
2015. május 04. 13:41
"ellenben hasonló negatív spirálba fog kerülni, mint 1992-ben az MDF" Azt nem tudom mi volt 1992-ben. Akkor nem éltem itthon. Engem a ballib 2006-ban kezdődött negatív spiráljára emlékezetet a Fidesz elmúlt fél-egy éve. Akkor ha futóbolond hajlandó eltűnni akkor nem kaptak volna ekkora zakót 2010-ben, sőt 2014-ben. Most ha nem tüntetik el a Lázár, Rogán, L.Simon, Szijjártó "három testőrt" akkor könnyen lehet, hogy már a hátralévő három év sem lesz elég megfordítani a népszerűség zuhanásukat. Az Orbánt is el lehetne pucolni (mert azért ne felejtsük el, hogy fejétől bűzlik a hal) csak sehol nem látszik valaki aki a helyére kerülhetne. Nélküle még ma is összeomlana a Fidesz szavazó tábora.
packó_
2015. május 04. 13:39
Na, már megin temetik a Zorbánt. Reménykedjetek!
ördöngös pepecselés
2015. május 04. 13:25
a hétszilvafás gazdádról írj pár szót mert érdekelne az igazság a többit a simlinyúz is hozza
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!