Orbán diktatúra-irigysége, avagy a keleti nyalás politikája

2015. április 03. 09:29

Nem az a baj Viktorovval, hogy Kazahsztánban jól érzi magát, hanem hogy Európában nem. És az is a baj vele, hogy az én nevemben tagadja meg európai „rokonaimat”, kötődéseimet, kulturális beágyazódásomat.

2015. április 03. 09:29
H_A
Hacsaknem
Nem az a baj Viktorovval, hogy Kazahsztánban jól érzi magát (bár az is épp elég nagy baj) hanem hogy Európában nem. És az is a baj vele, hogy az én nevemben tagadja meg európai »rokonaimat«, kötődéseimet, kulturális beágyazódásomat.

Nem vagyok a híve ennek a származástani, ősatya kultusszal összefonódó, ezoterikus alapokra helyezett bullshit-(kül)politizálásnak, bár kétségtelen, hogy ez a fajta akciózás sokkal kifizetődőbb, mint a pávatáncot mellőző, úgynevezett pragmatikus politizálás. Én személyesen egészen jól érzem magam Brüsszelben a rokonszenves, »nem rokon idegenek« között, és bár soha nem jártam Kazahsztánban, gyanítom, hogy sokkal inkább általános műveltségileg, egyszer látni kell alapon töltenék el pár napot Asztanában, semmiképpen azért, hogy életvitelszerűen egy minősített diktatúrában élhessek. Nem tudom, milyenek a kazah emberek, életemben sem láttam olyat, de kicsit erősnek érzem, hogy testvéri hitvallásomat tolmácsolta a miniszterelnök úr a világ egyik legnagyobb autokratájának, és az általa sanyargatott népnek.

A legfelháborítóbb ebben: az, hogy Orbán Viktornak borsódzik a háta a gyönyörtől, amikor egy Nazarbajev-félével pettinggel, miközben a magyar nép barátságáról és partnerségéről biztosítja,egyáltalán nem ennek a kamu, genealógiai rokonságnak szól. Hanem annak a csodálatnak, amely egy vérbeli illiberális, a demokráciát foltokban sem tartalmazó, elnyomó rezsimnek szól. Mindez Orbán úgynevezett diktatúra-irigységének a megfogalmazódása, miszerint: de jó neked, Nurszi, hogy ilyen könnyen tető alá hoztad ezt a diktatúrát. Bezzeg nekem mennyi bajom van ezekkel a brüsszeli nemrokonokkal, minden lépésemet figyelik, a szaros pénzüket sem lehet Quaestorilag eltüntetni. Vigyázni kell a formára, állandóan pávatáncolni kell. Nem lehet sortüzet leadni az alkotmánybírákra, szép lassan lehetett csak a sajátjaimat beültetni a geci függetlenek helyére. Nálunk a nem rokon Európában nem úgy van az, hogy csak úgy kinyírjuk az ellenzéki médiát, hatóságot kellett létrehozni, hogy finoman, szép sorban fojtsa meg, és még az sem volt elég. Hallottál te már olyanról, hogy reklámadót kell kivetni rájuk, mert nem hajlandóak kussolni? Paksot is alig tudjuk lenyomni a torkukon, Vlagyimir se akarta elhinni. Az istenadta meg utcára is vonult az internetadó hallatán, szóval nem megy ez olyan könnyen, de rajta vagyunk az ügyön. A bankok kivéreztetése jó úton halad, Lőrinc meg a haverok pedig szép lassan felvásárolják Magyarországot, úgyhogy előbb-utóbb sínen leszünk.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2015. április 04. 10:14
Hülye vagy.
Felcsuti Erik
2015. április 03. 16:37
Orban egy dilis pszichopata cigany. Egyszeruen idiota, beszamithatatlan, 1993ig a legvadabb nemzetellenes liberalis volt, most pedig eljatsza a szalonnacit ! Nekunk nem kell cigany miniszterelnok, amikor lehet magyar kormanyfo is ! Vona Gabor ! Szebb jovot !
Szőke Ciklon
2015. április 03. 16:14
"És az is a baj vele, hogy az én nevemben tagadja meg európai „rokonaimat”, kötődéseimet, kulturális beágyazódásomat." Orbán a magyarok nevében beszélt, nem kell aggódnia. Azonban tudomásul kellene venni, hogy izraeli rokonai nem európaiak, hiába erőltetik, a térképen még mindig Ázsiában található az az erőszakosan létrehozott ország. És az is baj magukkal, hogy nagyon beágyazódtak ide.
BőröndÖdön
2015. április 03. 15:44
Minden szava igaz,szegény Hazám!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!