Ellehetetlenítenének bennünket

2014. november 11. 13:19

Szerintük kizárólag csak olyformán lehet megszüntetni a cigányok hátrányos helyzetét, ahogy ők azt elképzelik. Minden más kiirtandó – pedig ez orbitális butaság. Interjú.

2014. november 11. 13:19
Kocsis Fülöp
Magyar Hírlap

És mit mond ön?

Elhiszem, hogy az igazságba vetett hitük vezérli őket, de ebben az esetben ez kevés, és nem mellékesen teljesen tévútra vitte őket a szentnek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető buzgalom. Eleinte egyébként feltételeztem a jó szándékot, de presztízst csináltak abból, hogy ellehetetlenítsenek bennünket. Ahogy nézem, szerintük kizárólag csak olyformán lehet megszüntetni a cigányok hátrányos helyzetét, ahogy ők azt elképzelik. Minden más kiirtandó – pedig ez orbitális butaság. Ahogy Krisztushoz is ezer út vezet, úgy ezt sem lehet egysíkúan kezelni. (...)


Mutatkoznak már eredmények?

Mit nevezünk eredménynek? Például az annak számít, hogy az alapítvány rendkívül szerteágazó, olykor finoman szólva vitatható módszerei ellenére sem akarják a szülők tőlünk elvinni a gyermekeiket? Vagy az, hogy az idén is mindenki hozzánk akarta járatni a kicsiket, s nem a központba? (...)

Az előbb azt mondta, az alapítvány vitatható módszereket alkalmazott. Mik voltak ezek?

Rá akarták venni a szülőket, hogy írassák ki a gyerekeket a Sója Miklós-iskolából. Nekem úgy tűnt, illetve tűnik, hogy lényegében kétségbe vonják a kompetenciájukat, ki akarják venni a döntést az édesanyák és édesapák kezéből. Eddig hiába munkálkodtak, kudarcot vallottak. S ha már itt tartunk, újfent arra kérem őket, hogy hagyjanak bennünket békességgel tovább dolgozni a szegényekért, az elesettekért.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MOPO3OB
2014. december 18. 01:54
Pereljük be a rasszista kórházakat. A bíróság jogerős ítéletére van szükség ahhoz, hogy megszüntessük az Ebolában szenvedő betegek szegregációját és kórházi elkülönítését.
MOPO3OB
2014. december 18. 01:54
Ha kórházigazgatóként ilyen jogerős ítélettel szembesülnél mit tennél? A: jogkövető állampolgárként megszüntetnéd az Ebola-betegek elkülönítését. Vegyesen helyeznél el őket a többi beteg mellé. B: felelős orvosként, 'szükség törvényt bont' józan elvet követve fütyülnél a fogerős ítéletre.
Csomorkany
2014. november 18. 15:46
Emlékeim szerint a felperes az iskola azonnali bezárását kívánta elérni. Ehhez képest a bíróság mégiscsak enyhébb döntést hozott, ami pont azt mutatja, hogy volt tere a mérlegelésben.
Csomorkany
2014. november 18. 14:55
A három pontoddal lényegében kijelentetted, hogy a magyar bíróságok szervezetileg képtelenek tyúkpernél nagyobb súlyú ügyek elbírálására. Szó se róla, én is így gondolom, csak ezek után nem állok neki elvtelenül védelmezni mindenféle hülye ítéleteket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!