MH17: A hitványság diadala

2014. július 19. 14:18

Európa öndefiníciójának valahol itt kell kezdődnie. Európai nem ad kib*szott rakétát olyannak, aki azt se tudja, hova lövi.

2014. július 19. 14:18
Riley Kestrel
Corvinus Online

Nem vonzó ez a Nyugat most, persze. Az Európai Unió gazdasági és politikai válságban van. Haragszanak a déli államok az északiakra, az északiak a déliekre, a britek meg mindenkire. Nehéz azonosulni a brüsszeli döntéshozókkal, ha évekig tart a polémia arról, hogy bele legyen-e írva egy halálian unalmas jogi szövegbe a kereszténység, vagy ne legyen.

Elfelejtjük közben viszont, hogy mekkora szerencse, amíg ilyen problémákkal kell küzdeni. Nem azzal, hogy pár szerencsétlen hülye mikor ereszt ránk egy hat méteres rakétát. Talán ennek kell lennie az egyik első közös nevezőnek: a lassan hetven esztendős európai béke megőrzésének. Csak sajnos nem készült fel rá senki sem, hogy ilyen fenyegetettséggel kell pont a legrosszabbkor szembesülni.

Pedig Európa öndefiníciójának valahol itt kell kezdődnie. Európai az, aki a magántulajdont tiszteli. Európai nem ad kib*szott rakétát olyannak, aki azt se tudja, hova lövi. Európai tiszteletben tartja a másik nemzetet. Európai nem löveti le az újságírót, ha rosszat írnak róla, és nem csukatja le a politikai ellenfelét.

És minden fenti kritérium tekintetében, sajnos sem Ukrajna, sem Oroszország nem Európa.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2014. július 19. 21:44
"Európai az, aki a magántulajdont tiszteli." - http://index.hu/kulfold/2011/08/08/terjendek_a_londoni_zavargasok/ "Európai nem ad kib*szott rakétát olyannak, aki azt se tudja, hova lövi." - IRA, ETA, http://www.britannica.com/EBchecked/topic/494142/Red-Brigades "Európai tiszteletben tartja a másik nemzetet." - http://foter.ro/cikk/20140718_papp_attila_zsolt_eddig_tartott_polgarmester_ur
forsteandretredjemann
2014. július 19. 17:34
Nagyon jól hangzó demagógia a cikk, és a birodalmi alattvalók számára a műkohéziót biztosító európai kultúrális/civilizációs felsőbbrendűséget is szinte nyíltan hangoztatja. Eddig ötös. DE Valójában Európa és a többi birodalom ad fegyvereket politikai célból bárkinek. Persze nem közvetlenül. hanem a fegyverkereskedő multicégek, illetve ezeket tulajdonló tagországok segítségével. Vég nélkül lehet sorolni a példákat: - Kadhafit és ellenségeit párhuzamosan felfegyverző "franciák", - oroszokat és ukránokat IS fegyverző francia, német és USA multicégek, - muszlim radikálisokat és szír kormányt is folyamatosan ellátó USA és orosz fegyverkereskedő cégek, - izraeli hadsereget és Hamasz-t is folyamatosan fegyverző USA fegyverker cégek - "Vegyi Alit" vegyifegyverekkel ellátó US ARMY, majd a kiirtott iráni civilek ezrein műsajnálkozó US média - és így tovább, és így tovább..... Jobb lett volna talán, ha a szerző magába száll egy kicsit és nem írja meg a cikket. A már régóta gyermekkatonákat(!!!) felfegyverző "nyugatnak" vagy "Euróának" semmiféle valós erkölcsi alapja nem maradt bárkin bármit számon kérni. A hangzatos propagandát az élet gyakorlata cáfolja meg. A fellengzős propagandánk mögött sajnos csak annyi a valódi csupasz háttér, hogy mindenáron kell a nyersanyag. És hát - műsajnálkozás ide vagy oda - a "nyugat" egyetlen valós értéke a pénz maradt.
ceres
2014. július 19. 17:11
Ez az -Európa-imádat- olyan életidegen és önsorsrontó , mint pl a marxista ideológiában a , "szocialista embertípus"..Lehet, hogy Magyarországon kívűl ilyen -európázás-nincs is..--Itt van például, a -magántulajdon tisztelete(!)-mint morális(!) vívmány..Ez, egyébként , mégcsak nem is pragmatikus: mert gondoljunk az az Apró-klán magántulajdonára....Az miért -JÓ-történelmileg-politikailag, hogy ez a fanatikus klán milliárdos..?-Csak nemzeti tragédia származik belőle..--Soha nem szabad doktrinernek lenni.(Európához is pragmatikusan kell viszonyúlni)..Ezért volt bornírt, hogy korábban elválasztottuk a kűlpolitikát a kereskedelempolitikától..
almafa
2014. július 19. 16:10
" Európai nem ad kib*szott rakétát olyannak, aki azt se tudja, hova lövi." Az iraki és levantei iszlám állam (nak nevezett valami) honnan szedi a fegyvereit? Mert az hogy Szaud-Arábián vagy Dubain keresztül kapják meg, az egy részletkérdés. Európának (értsd EU-nak) semmiféle erkölcsi alapja nincs ilyen kijelentésekre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!