Kitaláltam egy sokkal jobb emlékművet a német megszállásnak

2014. január 23. 09:21

Magyarország német megszállásának emlékművei helységnévtáblák legyenek minden olyan falu és város határában, ahol az összes zsidót megölték. Héber betűkkel.

2014. január 23. 09:21
Orosz Péter
Cink

De előtte nem így volt ám. Elég csak bóklászni a magyar vidék kisebb-nagyobb települései közt és megkeresni a temetők elhagyatott részeit, a sírköveket, melyeken 1944-ben véget ért az időszámítás. A Magyarország lakosságának 5%-át adó zsidóság szanaszét élt az országban, Munkácstól Hercegszántóig, Mezőberénytől Sopronig. Arra, hogy ezeken a helyeken zsidók éltek, már csak a legöregebbek emlékeznek, vagy ők se, ha ők meghalnak, az egész absztrakt régmúlt lesz, még neutronbomba se kellett hozzá.

Itt jönne képbe az emlékmű, ha már minden áron emlékművet kell állítani. Ne a Szabadság téren legyen Budapesten. Ez nem egy ilyen budapesti dolog – sőt! –, ebben a buliban mindenki benne volt, Eichmann kis csapatának egy ország segített. Sokan csináltuk, emlékműből is legyen jó sok.

Mostanában nagy divatja van elenyészően kevés ember által ismert betűkkel írt helységnévtáblákat tűzni Magyarország településeinek határaira. Ahol egy ilyen elfér, elfér kettő is. Magyarország német megszállásának emlékművei helységnévtáblák legyenek minden olyan falu és város határában, ahol az összes zsidót megölték. Héber betűkkel. Persze, a magyarországi zsidók nem héberül, hanem jiddisül és magyarul beszéltek és írtak, de egy emlékmű lehet ennyire absztrakt. A legtöbb ember úgy se tudná elolvasni, ahogy a rovástáblákat sem.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. január 26. 08:06
Látszik: HUNRAEL előkészítése folyik tízezerrel!
Crüwel
2014. január 23. 18:00
"Eichmann kis csapatának egy ország segített."Ezt a mondatot elmagyarázná valaki.... Ha az amire gondolok akkor a szerző történelmi ismeretei meglehetősen hiányosak,de akkor minek írogat..Vagy csak simán szimpatizál a nácizmussal...
mantelman
2014. január 23. 17:31
Meg, hogy csak a zsidó boltos volt hajlandó hitelbe adni, amikor a földesúr napszámosának a pénze már elfogyott. *** Persze, a pálinkát, aztán a napszámos gatyája és esze is ráment.
duzur
2014. január 23. 16:43
Nekem személyszerint semmi ilyesmi nem hiányzik. És jó lenne, ha mindenki megértené, hogy mindenfajta démonizálás ártalmas. És bizony irtották a nácik a baloldaliakat, Jehova tanúit és a homoszexuálisakat is. És a keresztényeket is, ha éppen nem tetszettek nekik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!