Nyers Rezső és a kivégzés lehetősége

2013. december 07. 17:02

Még mielőtt tehát Nyers Rezső a magyar progresszió új konszenzuális hősévé válna, akit a pitiáner fideszes bosszú utólag el akar lehetetleníteni, és akivel szolidarítani kell, mert neki köszönhetjük az új gazdasági mechanizmust, vegyük át gyorsan, mi is történt.

2013. december 07. 17:02
Seres László
Seres László
hvg.hu

Méltatlanság ért egy közismert magyar nyugdíjast: megvonták a nyugdíjpótlékát. A közismert nyugdíjas nem hagyta annyiban a dolgot, pert indított, azt elvesztette, ám amióta ez a méltánytalanság megesett vele, igencsak megnőtt a baráti köre: publicisták, kommentelők széles hada harcol, ír és lájkol az emberi méltóságáért, annak általános elismeréséért, hogy mennyit tett ez a polgártársunk hazáért, haladásért, reformokért. Egyébként valóban sokat.

De nem ez a kérdés. Szabó Istvánnál sem az volt soha a kérdés, kitűnő rendező-e, hanem hogy miért vált besúgóvá, miért hallgatott róla, majd miért állt elő 2-3 féle magyarázattal.

Még mielőtt tehát Nyers Rezső a magyar progresszió új konszenzuális hősévé válna, akit a pitiáner fideszes bosszú utólag el akar lehetetleníteni, és akivel szolidarítani kell, mert neki köszönhetjük az új gazdasági mechanizmust, vegyük át gyorsan, mi is történt. Az történt, hogy Nyers Rezső annak idején, a kádári megtorló párt irányító testületének tagjaként, megszavazta Nagy Imre kivégzését.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
megfigyelt
2013. december 08. 15:58
Lehetne egy átfogó nyugdíjrendezéssel lerendezni mindent. A nyugdíjat mindenki a befizetett adó-járulék és ledolgozott évek alapján kapja a nyugdíj kasszából, ezen kívül a parlament 3/4-es / nem 2/3/jóváhagyással lehessen EXTRA nyugdíjat adni a NEM RÁ SZORULÓKNAK külföldi hitel terhére mint most.
megfigyelt
2013. december 08. 14:50
Ha van aki tudja ,sziveskedjen közre adni,hogy a jelenlegi HÁZELNÖK melyik felmenője SZOCIALISTA HAZÁÉRT kitüntetés alapján jutott felvételi nélkül a jogi egyetemre, amit sikeresen elvégzett HÉT év alatt. / AZ 1956-OS ELLENFORRADALOMBAN TANUSITOTT ELÉVÜLHETETLEN ÉRDEMEIÉRT /. Ez a Faszi kommenyistázik, ami most van az FERTŐ.
Trükkök Százai...
2013. december 08. 14:15
'90 óta egyfolytában az elvtársak civakodásáról szól a politika, miközben a nemzeti vagyonnak lába kélt, az adósság a sokszorosa, csakúgy mint a kenyér meg a benzin. Ez lett az ára annak, hogy kollektíve nem lettek a picsába zavarva.
locsaba
2013. december 08. 13:25
takaroggyatonmáninnenhaza
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!