Az első politikai menekült

2013. november 15. 14:54

Kertész Ákos ma még azzal büszkélkedhet, hogy ő az ország első politikai menekültje. Ez a kivételes helyzete nem tart sokáig.

2013. november 15. 14:54
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

Nagyon szellemesen tudják a rendszer cinikus kitartottjai bérrettegőknek nevezni azokat, akik ezeket az egyszerű összefüggéseket a világ elé tárják. Csakhogy az idő azokat igazolja, akik tisztában vannak azzal, hogy a tyúktojásból csirke lesz, a kígyótojásból kígyó. A szélsőjobboldal nem tud civilizációt teremteni, sem működtetni. Az elvei ellentétesek a civilizációval. Ez a rendszer a bűnözés speciális formája. A jog szerepe éppen az, hogy bűnnek nyilvánítja ezt, hogy megvédje az országokat, a népeket és az egyéneket. A megpuccsolt és felszámolt magyar Alkotmány erről szólt. Magyarországon ma már ez a védelem nem működik. A jog nem védi meg a civilizációt az emberevők uralmától.

A kanadai hatóságok ítélete ezt jelenti. Kanadában képesek voltak olyan egyszerű igazságok megkülönböztetésére, hogy genetikai vagy genetikus. El tudták dönteni, hogy Kertész Ákos szövege fajgyűlölő, vagy azoké, akik emiatt üldözni kezdték. A cikkét magyarul írta, de a kanadaiak megértették, a magyarok nem. Kanadában különbséget tudtak tenni egy író véleménye, és egy náci hecckampány között. Egy író fájdalmas kiáltása, és egy nacionalista-fasiszta kormány fenyegetése között. Kanadában egy pillanatig nem volt kétséges, hogy az író a nemzet lelkiismerete, aki költői képekkel sokkolhatja az olvasóit, hogy felrázza őket. Kanadában képesek megkülönböztetni a náci propagandát ettől. Kanadában azt is tudják, hogy egy szabad országban nem veszik vissza egy író díjait egyetlen véleménye miatt sem. Kormányok nem avatkoznak kulturális kérdésekbe. Nem hoznak egy zsidó íróra szabott törvényt a nácik követelésére. Egy demokratikus ország kormánya nem osztja náci pártok véleményét. Egy szabad országban egy írót nem dobnak oda szélsőségeseknek, és nem indítanak állami üldözést ellene.

Magyarországon mindenki úgy tesz, mintha hülye lenne. Nem tudják megkülönböztetni a véleményt és a gyűlöletkeltést, a szólásszabadságot és a gyilkos náci beszédet. Ezek még csak nem is egyenrangúak. A náci beszéd és a fasiszta uszítás korlátlan szabadságot élvez, míg a véleményszabadság erősen korlátozott. Egy író nem mondhatja el a véleményét, de egy miniszterelnök a nemzeti ünnepen felmondhatja a Mein Kampfot, és minden következmény nélkül tarthat náci beszédet. Az ország főterét annak az évnek megfelelően állítják vissza, amikor Magyarország a legnagyobb tragédiáit szenvedte el. Megidézik annak a kornak a szellemiségét, amikor a magyar kormány a legaljasabb bűncselekményeket követte el saját népével szemben. A mai magyar kormány ezeket tekinti példaképének, és ezek örökségébe lépett.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. november 16. 09:54
Politikai menekült? Az ablak alá odaszart, aztán elszaladt.
atila68
2013. november 16. 08:29
http://gyuloltellensegeink.blog.hu/2013/03/18/a_kanadaiak Ennyit Kanadáról
atila68
2013. november 16. 08:23
Amúgy jut eszembe drága Bartus úr! Hát Mohácsi Viktória már szart ér? Csak azért mert cigány és nem zsidó nemzetiségű már nem számít? Engem undorít a maga kirekesztő rasszizmusa Bartus úr, főleg ha cionizmussal párosul.
vigyor
2013. november 16. 07:31
Ambivalensek az érzéseim, mert nagyon nem tetszik, hogy helyt adtak a kérelmének, egyszerűen nem történt semmi olyan, ami miatt ez indokolt lett volna, ugyanakkor egy nyolcvanegynehány éves ember esetében én is úgy gondolom, hogy felesleges észérveket felsorakoztatni, ha ő így érez, ahogy érez, nem érdemes vitába szállni vele. Tehát most küzd bennem a humanizmus és a jogkövetéssel:-))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!