Mit üzenjünk Crin Antonescunak?

2013. október 30. 11:34

Ön azt sejteti, hogy az állam, a belügy, netán a román politikai elit, hivatalosan is ellenségesnek minősíti magyar/székely/bozgor polgárait.

2013. október 30. 11:34
Kiss Bence
Transindex

„Székelyek Nagy Menetelése. Számháború, nyelvköszörű a szélsőséges sajtónak, kókler újságíróknak, vagy az orosz inváziótól tartó pancsereknek. És még valakinek: Crin Antonescunak, a Nemzeti Liberális Párt elnökének.

Tekintsünk el néhány dologtól. Például attól, hogy ez az ipse nyilatkozatai alapján liberálisnak alig tekinthető. Nem mondom, visszafogottabb az oszlói terroristánál, Anders Behring Breiviknél, bár a szabadidős ruházatuk közt létezik némi átfedés.

Na de térjünk vissza a mi wannabe államelnökünkre (vagy ex-ideiglenes államelnökünkre, államelnök aspiránsunkra, találja meg mindenki a megfelelő jelzőt rá. Figyelem: a fütyit már lestoppolták.) Crin ugyanis a szenátus elnöke. Ez még a mi, olykor banán jellegű, egységes és szétválaszthatatlan nemzetállamunkban is jelent valamit. Még akkor is, ha az illető történetesen a szekérrúddal kifelé álló koalíciós partner főnöke. Még akkor is, ha történetesen a pártja bukásából menekülne fölfele.

A székelyföldi tiltakozó akciót követve Antonescu az állami tévé óvó karjaiban nyilatkozta meg magát: »lehet, most már egyesek számára is világos, hogy miért ellenezte a PNL a decentralizálást, például a rendőrségét is«.  

(...)

Tisztelt Crin. (Ne tévessze meg a megszólítás, ez csupán formaság.) Ön ezzel a kijelentéssel éppen azt támasztotta alá, amit 1989-től minden ép agyú politikustársa igyekezett letagadni. Ön azt sejteti, hogy az állam, a belügy, netán a román politikai elit, hivatalosan is ellenségesnek minősíti magyar/székely/bozgor polgárait. Ön azt adja értésünkre, hogy a magyarokra csak a magukat jelen pillanatban is kommunistának valló rendőrállamok módszereivel vigyáznak. Mindezt jelen időben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. október 30. 14:56
crin LFS IBM de ezt nem úgy mondják, hogy ájsten!
ottapont
2013. október 30. 14:35
'Romániát az orosz előre nyomulás megakadályozására hozták létre.' Most pedig ott az amerikai rakétapajzs. Románia viszonya Oroszországgal hagyományosan hűvös, és akkor még finom voltam. A Moldáviával való egyesülési szándékuk ezt tovább hűti. Ha egyszer szétesik abban Oroszországnak szerepe lesz.
Maddox
2013. október 30. 13:53
Pont ugyanazok a tervek, amik az oláhoknak meg tótoknak velünk. Ez megnyugtat, vagy felháborít?
odysseus
2013. október 30. 13:24
Már írtam, így elnézést, de ezt üzenem, mint olyasmit, ami egy magyarországi magyar fejében (én), mint egyfajta álláspont végülis megfordult: Az a meggyőződésem, hogy ebből a vitából az EU adta lehetőségek kihasználásán túl Brüsszelt és úgy általában a nyugatot ki kell hagynunk. Magát a Trianon-békerendszert is a felmenőik találták ki. Fasza volt, köszönjük, nem kell. Szomszédainkkal, Önökkel kell megegyeznünk, és elnézést, de itt bővebb lére ereszteném. Sokáig kell még a székelyeknek menetelniük, de már legalább menetelnek, és leszámítva a nyíltan nemzetárulókat Horthy óta először mindkét oldalról itthonról is támogatják Őket. Szerintem bizony ez egy új korszak nyitánya:) Már olyan értelemben, hogy a magyarságtudat (és a székelységtudat, de a szememben ez egy és ugyanaz) ébredezik úgy a megfélemlítésből odaát, mint az eltunyulásból, kigúnyoltatásból és elbagatelizálásból (és eredetileg megfélemlítésből is) ideát. Megnyilatkozott a 45 óta földbetaposott magyar nemzeti igény. Első ránézésre nem látszik, de ez egy esély dolgaink békés rendezésére mert: Hogy felvállaltuk mindezt, Szomszédainknak van kivel és miről tárgyalniuk. Eddig csak a parázs volt a tőzeg alatt, és az állandó kontrollálatlan tűzveszély. (ez a para ugyanígy jön az itthoni nemzettudatunk trükkös elfolytásából, ami szintén megér egy misét, de ez mellékszál, ezúttal hagyjuk) Most van látható igény, és esetleg partnerségi szándék. Persze reflexből ellen lehet ennek erővel szegülni, csak éppen belátható, hogy nem érdemes. Mert sokba kerül, mert így is úgy is egy medencében kell, együtt élnünk, és 15 millió magyart nem fognak tudni nyomtalanul eltüntetni. (Ha eltünetik a csak a területükön élőket, akkor meg nehéz lesz velünk, itthoniakkal békében élni.) Ennek morális, pszichikai és anyagi terheit nem csak mi fogjuk fizetni, Önök is. Így, vagy úgy eljön tehát az ideje (már rég itt van) a kiegyezésnek egymással. Ennek részünkről természetesen a magyar nemzetrészek autonómiája a feltétele. Ha úgy tetszik, ez az ára az értékes területnövelésnek (hogy valós erőn felül "túlnyerték" magukat). És most először talán velünk is nyíltan beszélhetnek erről. Sajnos a végső döntés az Önök kezében van, és megértem a félelmeiket, de 94 év után fel kell fogniuk ennek szükségszerűségét, és felelősségét. Ha teátrális akarnék lenni, folyamatból két továbbfejlődési út is látszik. Vagy partnerként tekintenek ránk (és akkor remélhetőleg mi is Önökre), ezesetben akár Mahatma Gandhi szellemében is rendezhetjük dolgainkat. Vagy erővel megpróbálnak minket eltüntetni. Ez meg várhatóan belőlünk fogja a legrosszabbat kihozni (bátran idézhetjük Adolf Hitlert, és "munkásságának" terület- és lakosságrendezésre vonatkozó passzusait). Nem vitás, az előbbi utat látom egyedül járhatónak, nemzeteink számára. Hajrá Székelyföld, hajrá Románia! (és komolyan, de hajrá Magyarország)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!