A polihisztor

2013. szeptember 12. 15:58

Gondoljunk csak bele: a Google szerint a Nemzeti Színházból a Kaposvári Egyetem Művészeti Karához odaérni 2 óra 3 perc.

2013. szeptember 12. 15:58
Kálmán C. György
hvg.hu

Miután túlvagyunk a gúnyos szájhúzáson, elemi felháborodáson vagy dühöngésen (ki-ki vérmérséklete szerint), amit az a hír váltott ki, hogy Vidnyánszky Attila lett a Kaposvári Egyetem egyik rektorhelyettese próbáljuk meg több oldalról, nyugodtan átgondolni ezt a dolgot. (…)

3. Azt sem szabadna kifogásolni, hogy kinek hány funkciója, sőt állása van. Elég felháborító például, hogy az alsó- és középszintű oktatásban megtiltják a pedagógusoknak, hogy másodállást vállaljanak – ugyan, miért? Természetes, hogy aki bírja, akinek ideje van rá, akinek nagy szüksége van erre, dolgozhasson, másodállásban (vagy akár harmadállásban) is. Az olyan bizottsági, egyesületi funkciókat pedig ne számítsuk ide, amelyek nem jelentenek különösebb időt, elfoglaltságot, munkát.

De azért gondoljunk csak bele: a Google szerint a Nemzeti Színházból a Kaposvári Egyetem Művészeti Karához odaérni 2 óra 3 perc; a leggyorsabb vonat a két város között 3 óra. Ha az igazgató úr csak hetente kétszer teszi meg ezt az utat, az heti 8 (vagy 12) értékes óra, csak az utazásra – és hát némi időt el kell tölteni az Egyetemen is. S ezt nem lehet az üres éjszakai vagy hajnali órákra időzíteni. Mindezt akkor, amikor éppen indul az első évad, és ebben nem kevés szerepet vállal – az igazgatóságon túl – Vidnyánszky Attila rendező is. A 7óra7 írása szerint: meghatározó szerepet. Azért nemcsak mint igazgatónak, de mint rendezőnek is illene minél több próbán és előadáson jelen lennie. Lehet ezt bírni?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balint60
2013. szeptember 12. 19:25
A megbízások halmozása egyeneses elvárt kötelesség-vállalás az Orbán-rendszerben. Különben is, hol van még Vidnyányszky Szíjjártótól vagy Lázártól?
röviden
2013. szeptember 12. 19:08
Nézzük más szemmel: ez kérem az elsiratott egyetemi autonómia megnyilvánulása. Van az úgy, hogy nem tetszik a döntés. Magánügy.
csenge
2013. szeptember 12. 18:48
Erről a Kálmán C.-ről eddig sem voltam nagy véleménnyel, de hogy ennyire piti, soha nem gondoltam volna.
fofo
2013. szeptember 12. 18:46
A kampányt a gyűlöletre, az irigységre alapozni igen kifizetődő, az emberek nagy része erre nagyon fogékony, különösen, ha az irigyelni való ember a másik politikai táborba tartozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!