Levél Szörényi Leventének

2013. augusztus 24. 09:39

Én szégyellem magam, míg mindezt sorolom. Pedig nem nekem kéne, Levente. Nektek kell szégyellnetek magatokat, mélységesen.

2013. augusztus 24. 09:39
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

Kár volt ezt hagynod, Levente. Akkor is, ha tudom, István deheroizálása a te szájad íze szerint való. Akkor is kár volt, mert műved, művetek túlnőtt rajtatok, és önmagában szakrálissá vált. És te most hagytad, hogy ezt is bekenjék mérgező nyállal.

A legnagyobb baj pedig az, hogy ezt színvonal alatt tettétek. Hogy is mondja Pierre a Megáll az időben? »Nem mindegy, hogy milyen színvonalon vagánykodik az ember…« Hát, Levente, ez nem színvonal. Aki szerint, ha német: akkor náci; ha katolikus pap: akkor náci és/vagy verőlegény – az nem művész, csak egy közhelyes kretén. De legalább következetesek lettetek volna a bűnben. Akkor legalább a pogány magyarok és Koppány lenne szerethető. De nem. A gondolat teljes hiányát aljas és ostoba külsőségek pufogtatásával fedtétek el. Levente, tényleg attól lett újszerű és »modern« a műved, hogy Torda, a táltos elbaszott rocksztárként gitározik, és rápöffent egy dzsangára? Hogy Laborc úgy néz ki és úgy is viselkedik, mint egy transzvesztita köcsög? Hogy Gizella náci egyenruhába bújtatott német lovagokkal csalja Istvánt? Hogy István egy akarattalan pöcs, Koppány meg egy másik akarattalan pöcs?

Én szégyellem magam, míg mindezt sorolom. Pedig nem nekem kéne, Levente. Nektek kell szégyellnetek magatokat, mélységesen. (...)

S a tőled 2004-ben kapott Szabadság Díjamat pedig ezennel visszaadom. Pedig sokat jelentett nekem egykoron. Éppen annyit, mint az egykor volt István, a király.

Minden jót neked. Sajnálom…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 514 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2013. augusztus 26. 13:46
Vidnyánszky kötelezte a nemzeti színészeit, hogy öltözzenek fehér ruhába a Nemzeti Színház évadnyitó társulati ülésére. Ez nem szokásos, de nem közölte, hogy miért. Mert Alföldi feketében járt, - de nem kötelezett senkit? Mert a fehér a mennyország színe? Esetleg a megadás színe? Egy színésznek kemény lehet belegondolni, hogy mennyi önfeladást várnak tőle, ha ez így kezdődik.
Felebarát
2013. augusztus 26. 08:46
Nemeskürti darabját olvassátok el
Felebarát
2013. augusztus 26. 08:14
loooooooooooooool alkotói szabadság, az alkotók beleegyezésével... innentől kezdve, nekem vagy tetszik vagy nem :D azt pont
ÁrPi
2013. augusztus 26. 07:29
(Föl kell esetleg tételeznem hogy Ouroboros már korábban kiikszelt tán engem.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!