Szilvásy ügy? Ugyan!

2013. július 30. 07:41

A regnáló hatalom, amikor látja, hogy csökken a közellenségnek kikiálthatók száma, akkor olyan szabályozást teremt, ami növeli a lét szélére kitaszítottak számát.

2013. július 30. 07:41
Veres Dávid
Népszava

„Ugyanúgy fel kell háborodni azon a koncepciós peren, amelyben elítélték az egykori titokminisztert, Szilvásy Györgyöt és társait. Felháborító, hogy Szókratész híres mondásának parafrázisaként kijelenthetjük: egy valamiben vagyunk biztosak, abban, hogy nem szabad tudnunk semmit. Felháborító, hogy míg a tisztán látás érdekében Kerekes Zsuzsa arra kéri a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, hogy »vizsgálja meg, hogy a Törvényszék elsőfokú ítéletének indokolását törvényesen minősítették-e«; addig Kocsis Máté a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke a kérdésekre csak egy újabb maffia-baloldalos nyilatkozattal reagál.

Rengeteg történelmi párhuzamot is lehetne említeni és azokon is fel lehet háborodni. Ami azonban valósággal kétségbeejtő, az az, hogy a regnáló hatalom, amikor látja, hogy csökken a közellenségnek kikiálthatók, a TV-ben bilincsben meghurcolhatók száma, akkor a társadalmi igazságosság, a jogszabályok tiszteletére nevelés köpönyege alatt olyan szabályozást teremt, ami biztosítja a lét szélére kitaszítottak bővített újratermelését. Mert bár a jelenlegi legnagyobb botrány a Szilvásy-ügy, de már látjuk, hogy kormány később is gondoskodni fog a vádlottak padjának folyamatos feltöltéséről.

Ha azt mondjuk, hogy kis áldozat ez, a lakosság töredéke, mit érdekel minket a kicsi kára a nagy javára, akkor ez az ország fog töredékké válni, Radnóti Miklós töredékévé!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
justiceforhungary
2013. július 30. 10:04
Veres Dávid védi a Magyar Haza ellen kémkedők kiszolgálóit. Bűnpártolás ?
GV0917
2013. július 30. 08:54
Aspektus kérdése a "koncepció" A trollok minden baloldali gyanúsítottat koncepciós per áldozatának tartanak- és fordítva. Egyet vegyünk figyelembe: lopni akkor is bűn, ha magunkról azt állítjuk, hogy ez csak az ellenség képzelgése.Az ilyen lopás nem lopás!Csak koncepció!Nyugodtan lenyúlják a milliókat, szerintük valódi lopás nem történt. Hogy is mondta a "bakizó" ellenzéki képviselő? "Őt is megilleti az ÁRTATLANSÁG VÉDELME"!
szesztestver
2013. július 30. 08:47
Nem csodalkozom fatyolkan.Nehany eve a baloldali kormanyzas alatt Ausztriabol kritizalta az ellenzeket,mint 16 oras forumozo,most meg azt latom,hazajott a 'diktaturaba' es itthonrol folytatja a jelenlegi kormany szapulasat.
armanyi
2013. július 30. 08:46
a szerző: Veres Dávid még a neve is találó keresve se jobbat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!