Terror vagy megfigyelés?

2013. június 14. 17:10

Miközben a terror elleni harc a jelszó, ma Amerikában a kormány szemében a törvénytisztelő polgárok és a törvényszegők egyaránt potenciális terrorista.

2013. június 14. 17:10
Polgár Dóra
Kapitalizmus

„Ma már a legtöbb demokratikus ország törvényhozói elfogadtak olyan törvényeket, amelyek felhatalmazzák a kormányt a polgárok valamilyen szintű megfigyelésére. A 2000-es években különböző terrorcselekmények nyomán a Patriot Act-hez hasonló törvények léptek érvényben Kanadában is, és kontinensünkön az Egyesült Királyságtól (ahol ráadásul a világon a legmagasabb az egy főre jutó térfigyelő kamerák száma) kezdve a skandináv államokon keresztül egészen Olaszországig.

Ezeknek a törvényeknek a támogatói azt sugallják, hogy választanunk kell: az utcákon szabadon rohangáló terroristákat akarunk, vagy a biztonságunk érdekében elviseljük a teljes és ellenőrizhetetlen kormányzati megfigyelést? Magának a terrorveszélynek a létezését senki sem vitatja, a kormányzat részéről igazolható a tömegmegfigyelési eszközök használata. Elfogadható az az érvelés is, hogy a rendőrség ezen eszközök hiányában nem elég hatékony a megelőzés terén.

Az viszont igenis kérdés, hogy a megelőzése érdekében alkalmazott megfigyelési technikák arányban állnak-e a terrorizmus súlyával. Miközben a terror, mint önkény elleni harc a jelszó, ma Amerikában a kormány szemében nincs különbség a törvénytisztelő polgárok és a törvényszegők között, mert mindenkit potenciális terroristaként tartanak számon. Számtalan esetről tudunk, amelyek megmutatták, hogy potenciális terroristának lenni egyet jelent a teljes kiszolgáltatottsággal, ártatlan polgárok alapvető emberi jogainak megsértésével. Az Electronic Frontier Foundation adatai szerint összességében körülbelül 40 ezer esetben történt visszaélés csak a Patriot Act miatt az Egyesült Államokban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2013. június 15. 08:20
Ezzel a Tormay Cecile historiával jól behúzták a MAZSI-t a csőbe, ugyanis Tormay az 1919 kommunista terorroristák ellen emelte fel a szavát, mivel a MAZSI tiltakozott ez azt jelenti, hogy még mindig nem tudták kinőni a kommunista terrorizmust, lévén a terroristák 99,99 százalékuk zsidószármazású volt. Persze nehéz is lesz munkásőr főrabbival az élen elszakadni a kommunista terrorizmus dicsőítésétől, A MAZSI ezzel bebizonyitotta, hogy nem vallási hanem politikai szerv. Hüüüüümmmmm!
atila68
2013. június 15. 07:51
Dóra előkerült... Honnan is?
Békafa őrnagy
2013. június 15. 02:46
"Harcos Hungary feliratú pulóverben jelent meg egy férfi Beate Zschäpe, a kilenc németországi bevándorló és egy rendőrnő meggyilkolásával összefüggésbe hozható neonáci sejt tagjának müncheni tárgyalásának helyszínén. Az N24 videóbeszámolója szerint Harcos Hungary feliratú melegítőfelsőben látható egy férfi annak a neonáci nőnek a perén, akit kilenc bevándorló és egy rendőrnő meggyilkolásában való részvétellel vádolnak." hvg http://www.youtube.com/watch?v=bVPiKglPZj4&feature=player_embedded Ehhez külön gratulálok Szegedi Csalánnak és Zázrivecz Tibornak.
Békafa őrnagy
2013. június 15. 02:34
Az ügyész közölte, a merénylő vallomásában foglaltakat a robbantás helyszínén lévő biztonsági kamerák felvételeivel is összevetik, a rendőrség pedig továbbra is annak kiderítése érdekében nyomoz, hogy Breiviknek voltak-e cinkosai. http://www.kronika.ro/kulfold/breivik_tobb_celpont_volt/print Mondjuk ez nem volt olyan régen, és egy internacionalista aktivistától elvárható lenne a szolidaritás a kommunista áldozatok iránt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!