Gyöngytyúk a takonyra

2012. november 29. 19:30

Fogadatlan prókátorokkal van tele az ország, akik úgy gondolják, értünk beszélnek, és azt hiszik, hogy a mi nyelvünket beszélik. Pedig csak a bennünk rejlő vagy örökölt félelmeket és fájdalmakat lovagolják meg.

2012. november 29. 19:30
Pallaghy Orsolya
Multikulti

„Göngyösi Márton. Kettős állampolgárság. Zsidók. Jobbik. Nácik. Sárga Csillag. Közéleti káosz. Címszavakban ez történt az elmúlt két napban. Vasárnap tömegtüntetés. Együtt, jobb és bal. Nem is ragoznám tovább. Mindenki mondja a magáét, kérésre vagy kéretlenül. Úgy viselkedünk, mint egy rossz házasságban a felek, akik képesek bármilyen eseményből eljutni a maguk, és leginkább mindig ugyanahhoz a sérelemhez. Lassan azért talán megnyugszanak a kedélyek, abbamarad az üvöltés, de az ország, úgy néz ki, még mindig csak körbe-körbe jár. Pedig talán érdemes lenne kihasználni a csendet. 

(...)

Fogadatlan prókátorokkal van tele az ország, akik úgy gondolják, értünk beszélnek, és azt hiszik, hogy a mi nyelvünket beszélik. Pedig csak a bennünk rejlő vagy örökölt félelmeket és fájdalmakat lovagolják meg és használják ki önös célokra. Hogy ez most a Jobbik „véletlen elszólása”, a sárga csillagot kitűzők tábora, vagy éppen Szita Bence képével reklámozó cég, az már ebből a szempontból szinte mindegy.

Fontos, hogy tudjuk, honnan jövünk és kik vagyunk. Amíg azonban csak sértődötten vagdalkozunk, ahelyett, hogy megpróbálnánk rendet tenni a fejünkben, feldolgozni mindazt, ami velünk vagy a szüleinkkel történt, addig sem egyénileg, sem társadalmilag nem tudjuk megteremteni az építkezéshez szükséges biztos alapokat. Persze pont ezt a folyamatot akadályozzák a mostani és az ehhez hasonló történések.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2012. december 23. 16:29
Még szerencse, hogy az itt kommentelö jobbosok szövegei, a legjobb izlésnek is megfelelnek... (Nem tehetek róla, ha erre lefagy a server... :-)
narmer
2012. december 23. 16:26
A szerőnek érzéke sincs ahhoz, hogy milyen ocsmány címet adott az írományának.Fujj! Undor!
duzur
2012. december 23. 16:25
Lehet, hogy az ilyen kedves férfiak miatt, nem akarnak szülni a nök?..
figyelmeztetés
2012. december 23. 16:23
Ha balos lenne, nem tettem volna szóvá. Ott azon lepődnék meg, ha igazi nőt látnék. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!