Magát nőnek valló férfit engedtek a ringbe az olimpián, egy ütést bírt az ellenfele (VIDEÓ)

2024. augusztus 01. 14:49

Ez a „küzdelem” már korábban is heves vitákat váltott ki, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot sok kritika érte.

2024. augusztus 01. 14:49
null

Nyitókép: Richard Pelman/Getty Images

A tavalyi világbajnokságon nemi tesztet bukó algériai bokszoló, Imane Khelif és az olasz Angela Carini vitatott „küzdelmét” mindössze 46 másodperc után félbeszakították, miután az olasz az jelezte, nem tudja folytatni. Carininek feltehetően ellenfele első ütésétől eltört az orra – írja a Telegraph.

Az olasz versenyző története most azért kap nagyobb figyelmet, mert a mai megmérettetés rendhagyónak ígérkezett:

ugyanis kihívója egy magát nőként azonosító versenyző, akit az ökölvívó-világbajnokságon kizárták, mert a DNS-teszt egyértelműen XY kromoszómákat mutatott ki. 

Imane Khelifról itt olvashat bővebben:

Ezt is ajánljuk a témában

Az esetről a videót itt nézheti meg:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 351 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Picnic Niki
2024. augusztus 09. 22:22
A Klubrádió és az ATV műsorában vmelyik beszélgetős műsorában szó volt róla, és a beszélgetők közül biztosan volt, aki abszurdnak tartotta ennek az arab XY kromoszómásnak a nők közti versenyzését
legatus
2024. augusztus 02. 08:23
Ez ilyen prolihergelő szándékos férevezető hír. Mert ugye ebből azt gondolná az ember, hogy faszinak születetett csak egy ponton kitalálta, hogy nő. Pedig nem ez a helyzet. Nőnek született, nincs farka, nem műtette át magát, egyszerűen csak ilyen. Ne magyarázza meg senki, hogy nem találkozott még, akkár ennyire, férfias nővel vagy épp fordítva, nagyon nőies férfival. Ezzel együtt, kiderült, hogy genetikaikag inkább hím mint nőstény, így semmi keresnivalója a női versenyzők között. Azok hibáztak akik valami, szélsőséges woke vagy a franc tudja milyen indokok alapján engedték elindulni. Anno Caster Semenyát eltiltották hasonló okokból, pedig ő világbajnok volt. ( Mondjuk ő ennél is sokkal durvább eset vol ilyen szempontból).
kissjani
2024. augusztus 02. 08:19
Az alkalmat megragadva gratulálok a női egyenjogúságért küzdőknek! Megkaptátok amit akartatok! Az elvakult harcban nem vettétek észre, hogy ti vagytok az első lépcsőfok, ami az emberiséget a pokolba vezeti! Mert nem, nem vagyunk egyformák és pont ezért szeretünk benneteket! Ebben az esetben is bojkottálni kellett volna ezt és többi férget is! De a palackból kiengedett fingot már nem lehet visszatömködni! Ennek már annyi......
baronet
2024. augusztus 02. 02:50
Undoritó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!