Hámori Luca nyíltan beszélt a férfi ellenfeléről: Még nagyobb lesz a magabiztosságom, ha sikerül legyőznöm

2024. augusztus 01. 19:14

„Mindent megteszek a győzelemért, mert már az érem lesz a cél, amiért idejöttem” – mondta a magyar ökölvívó.

2024. augusztus 01. 19:14

Nyitókép: MOHD RASFAN / AFP

A Mandiner is beszámolt róla, hogy Hámori Luca a női ökölvívó torna 66 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében azzal az Imane Heliffel találkozik, akit a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) a tesztoszteron- és nemi tesztekre hivatkozva kizárt a 2023-as világbajnokságról, mivel szervezetében kimutatták a férfiakra jellemző X- és Y-kromoszómát.

A párizsi boksztornát ugyanakkor nem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság rendezi, az olimpiára vonatkozó versenyszabályzat alapján pedig Helif indulhat a nők között. 

Az algériai ökölvívó egyébként az első párizsi mérkőzésén úgy jutott tovább a negyeddöntőbe, hogy olasz ellenfele 43 másodperc után feladta a találkozót.

Hámori Luca a következő mérkőzése kapcsán nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. Mint fogalmazott: „Elindult a híresztelés, hogy ő fiú, két éve el is tiltották a világbajnokságon, amin nem lepődtem meg, mert kinézetre és alkatra is nagyon fiús. Ha valaki a Földön megengedte neki, hogy itt lehessen, valahogyan be lett bizonyítva, hogy lány. Nem tudom erre a kérdésre a választ, ez most nem igazán érdekel, így még nagyobb lesz a magabiztosságom, ha sikerül legyőznöm. Személyesen nem ismerem, edzésen sem bokszoltam vele, versenyeken nyilván már láttam.

Nem kerültünk még szemtől szembe egymással, de nem érdekel, mindent megteszek a győzelemért, mert már az érem lesz a cél, amiért idejöttem”

– fogalmazott Hámori Luca.

A bokszolóval hamarosan exkluzív interjút olvashatnak a Mandineren!

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laurahann
2024. augusztus 02. 16:18
Egy ütés, temetés... Gyagya a csaj...
tomekjosef
2024. augusztus 02. 14:31 Szerkesztve
Valaki mondja már meg, hogy miért kell újra és újra be jelentkezni a Mandinerre ?
Sulammit
2024. augusztus 02. 13:28
Luca! Más az, hogy férfiakkal edzel, és más versenyezni velük. Ez a fickó kíméletlen és agresszív. Semmi jót semmi kímélet ne várj tőle, ő is győzni jött.
blondiner
2024. augusztus 01. 23:00
Remélem Luca kiüti! Luca mutasd meg, milyenek a magyar csajok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!