Brit lap: „Szoboszlai inkonzisztens!” – riválist hoz a nyakába a Liverpool? (VIDEÓ)

2024. október 05. 21:27

Sajtóértesülések szerint egy ukrán játékossal pótolná a magyar labdarúgót a klubvezetés.

2024. október 05. 21:27
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai vies for the ball with Manchester United's Danish midfielder #14 Christian Eriksen during the English Premier League football match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford in Manchester, north west England, on September 1, 2024.

Nyitókép: Paul Ellis /AFP

Szoboszlai Dominik  ambiciózus célokat tűzött ki maga elé: szeretne legalább 25 kanadai pontot (a gólok és gólpasszok összesített száma, az adott bajnokság szorzójával korrigálva)  szerezni a 2024-2025-ös idényben. A magyar labdarúgónak voltak ugyan kiemelkedő meccsei – főként a BL-ben, ahol a Milan ellen idegenben gólt szerzett, a Bologna ellen pedig gólpasszt adott – de voltak kifejezetten gyenge mérkőzései, például a Wolverhampton elleni bajnoki.

Ezt is ajánljuk a témában

 Szoboszlai Dominiknak a bajnokságban eddig 7 mérkőzésen mindössze két gólpassz a mérlege. Ez pedig egyesek szerint kevés – legalábbis mind edzője, Arne Slot, mind a brit média így gondolja, és – főként gólból – jóval többet várnak a magyar labdarúgótól. A Caughtoffside friss cikke szerint a játéka inkonzisztens, azaz hiába szerepel egy-egy mérkőzésen kiválóan, ha nem képes stabilizálni ezt a jó teljesítményt.

Ezt is ajánljuk a témában

A Caughtoffside a spanyol Fichajes cikkére hivatkozva azt írja, a Liverpool épp ezért azon dolgozik, hogy versenytársat hozzon Szoboszlai mellé/pótlására, és ezért versenybe száll a Man City-vel az ukrán Georgiy Sudakovért. 

A 22 éves ukrán labdarúgó azonos poszton játszik Szoboszlaival a Shakhtar Donyeck együttesében, és a fejlődési ívük – legalábbis ami az értéküket illeti – is hasonló. Sudakov piaci értéke a Transfermarkt szerint jelenleg 35 millió euró. 

Az átigazolás költsége ennél persze jóval magasabb lehet – pláne, ha a City nagyon szeretné megszerezni, és nagyobb összeget is áldozna érte. Ez pedig érthető lenne, hiszen az ukrán labdarúgó fiatal kora ellenére 121 profi mérkőzésen 24 gólnál és 21 gólpassznál jár.  Az már kevésbé, hogy hogyan lehetne Szoboszlai méltő riválisa, hiszen a magyar játékos nem egész két évvel idősebb, de már túl van az 51. BL-meccsén, és 280 mérkőzésen 72 gól és 80 gólpassz a mérlege (két éve ilyenkor a szezon előtt 180 mérkőzésen volt túl, és 54 gól mellett 59 gólpassz volt a mérlege). 

Shakhtar Donetsk's Ukrainian midfielder #10 Georgiy Sudakov runs with the ball during the UEFA Champions League 1st round day 1 football match between Bologna FC and Shakthar Donetsk, at the Stadio Renato Dall'Ara in Bologna on September 18, 2024.
Georgiy Solarov
Forrás: Andreas Solaro /AFP

Az alábbi videó tanúsága szerint egyébként az ukrán tényleg jó játékos, de az azért erősen kétséges, hogy fel tudná-e venni a versenyt a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányával. Az viszont valószínű, hogy egyesülete nem fogja tudni sokáig megtartani, és a közeljövőben egy topklub szerződteti (ahogy valószínűleg Kerkez Milost is – lehet, hogy épp a Liverpool). 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000104
2024. október 05. 23:21
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­k­­­e­­l­d­­ ­­a­­ ­s­­­z­e­­x­­­i­ ­p­­­u­­­n­c­­­i­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Squalline
2024. október 05. 23:16
A poolnak elsősorban csatárgondjai vannak. Salah öregszik. Jota se mai gyerek, plusz sérülékeny. Ha valaki inkozisztens, az Nunez. Chiesa névjegye sérült, félmegoldás. Marad Diaz és Gakpo. Mindkettő inkább egyfajta félig támadó középpályás, félig csatár. Diaz mondjuk topszint. Gakpo nem top, mondjuk felsőpolc. De nincs klasszikus csatáruk. Nem egy, kettő is kéne. Egy brazilos cselgép, meg egy Lukaku vagy Haaland típus. Ezzel szemben a középpálya évekre stabilnak tűnik. Graven most talál szárnyakra, Mcallister iés Szobo is topszint. Ott van Elliot és Jones is. És van egy cingár afro gyerek, hatosba rakosgatták felkészülésin, tiszta pelé a srác, csak még vasággyal 60 kilo és kb. 18. De oltári jó a mozgása. Szóval ez a hír logikátlan. Ja és Van Dijk-be sincs több 1-2 évnél, belső védő is kell. Ez úgy 150 millió font lenne 2 éven belül. De ugye Szobot egy ukrán gyerekre cserélnék. Hát persze. Hagyjuk már...
magyar-850
2024. október 05. 22:17
Ki hivatkozik kinek a cikkére??????????? Ennyi erővel arra is lehet hivatkozni hogy a Béla mit mondott a kocsmába a Pistának 😀😀 Ez már tényleg mindennek a legalja. Itt meg le is írják.
Derek Zoolander
2024. október 05. 22:15
Hát ennyi erővel akkor az egész csapat helyére hozhatnának valakiket, olyanokat akik mindig jól játszanak. De hol vannak ilyenek ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!