Óriásit nőtt Szoboszlai piaci értéke – saját posztján ő a 9. legértékesebb labdarúgó a Földön

2023. október 09. 16:25

Két másik válogatott játékosunk is komoly értékemelkedést produkált.

2023. október 09. 16:25
A liverpooli Szoboszlai Dominik megtapsolja a szurkolókat a Wolverhampton Wanderers - Liverpool Premier League mérkőzés után a Molineux-ban, Wolverhamptonban 2023. szeptember 16-án, szombaton.
Pálfy Dániel Ábel

Ahogy azt szeptember közepén megjósoltuk, valóban 70 millió euróra (27,1 milliárd forintra) emelkedett Szoboszlai Dominik játékojogának értéke a Transfermarkt.de-nél. A mértékadó labdarúgópiaci portál október 9-én vizsgálta felül a labdarúgók játékjogának aktuális értékét, és emelte a magyar válogatott csapatkapitányának értékét az eddigi 50 millióról 70-re. Ez egyébként pontosan megegyezik a RB Leipzig által megállapított kivásárlási összeggel, amennyiért a Liverpool megszerezte a magyar labdarúgót a német csapattól. 

Ezzel Szoboszlai Dominik jelenleg a Liverpool 2. és a Premier League 21. legértékesebb játékosa, valamint a 42. legértékesebb labdarúgó a Földön,

saját posztján pedig a 9. legértékesebb. A Mersey-parti egyesületben a magyar klasszisnál jelenleg csak Luis Díaz ér többet, az ő játékjogának értéke a Transfermarktnál e pillanatban 75 millió euró. Őt Mohamed Szalah, Trent Alexander-Arnold, Alexis Mac Allister és Darwin Núnez követi, akiknek az értékét egyaránt 65 millióra becsülik.  

Szoboszlai Dominik piaci értékének grafikonja a Transfermarkt labdarúgópiaci portál adatai alapján
Szoboszlai Dominik piaci értéke továbbra is meredeken emelkedik
Forrás: Transfermarkt

Válogatottunk csapatkapitányának értéke egyébként az elmúlt évben nagyon nagyot nőtt, hiszen egy évvel ezelőtt még 28 millió euró volt, november elején emelték 35-re, márciusban 40, nyár elején 50, most pedig 70 millió eurót ér. Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) világranglistáján egyébként már tavasszal a nagyon előkelő 50. helyen szerepelt; a szervezet akkor 73,8 millióra becsülte a piaci értékét

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar labdarúgó-válogatott tagjai közül azonban nem csak Szoboszlai értékét növelte a Transfermarkt. Az AFC Bournemouth-ban szintén osztályon felüli teljesítményt nyújtó Kerkez Milost is komolyabban beárazták. A csupaszív balhátvéd értéke a portálon mától 18 millió euró, ez 3 millióval több mint legutóbb, amivel a Golden Boy díjra jelölt (és Európa 10 legjobb fiatal tehetsége közé sorolt) labdarúgó Szoboszlai mögött a második legértékesebb magyar focista, és a 10. legértékesebb Bournemouth-játékos. 

Kerkez Milos korosztályán belül a 17., saját posztján pedig a 28. legértékesebb játékos a nemzetközi piacon. 

A 2003-as születésű balhátvédek közül pedig ő a második legértékesebb.

Ezt is ajánljuk a témában

Kerkez egyébként Szoboszlaihoz hasonlóan óriási értéknövekedést produkált az elmúlt egy-másfél évben, hiszen 2022 júniusában 700 ezer eurót ért a piacon, 

Ez azt jelenti, hogy a magyar labdarúgó értéke másfél év alatt több mint 25-szörösére, azaz nagyjából 2400 százalékkal emelkedett.

És Kerkez Milos még csak egy szűk hónap múlva tölti be a 20. életévét!

Kerkez Milos piaci értékének grafikonja a Transfermarkt labdarúgópiaci portál adatai alapján
Hihetetlen mértékben emelkedett Kerkez Milos értéke
Forrás: Transfermarkt

De még itt sincs vége, hiszen van még egy magyar válogatott játékos, aki mostantól többet ér a piacon. Igaz, egyelőre nem Szoboszlai és Kerkez szintjén mozog, de a nyáron a török Rizasporhoz igazoló 23 éves középhátvéd, Mocsi Attila játékjogát a Transfermarkt 750 ezer euróról 1,2 millióra emelte. Meglepő viszont, hogy 

az idei szezonban egészen elképesztő teljesítményt nyújtó, 17 tétmérkőzésen 17 gólt és 7 gólpasszt jegyző Varga Barnabás esetében nem látható változás a Transfermarkton, 

A Ferencváros és a magyar labdarúgó-válogatott 28 éves centerének becsült értéke továbbra is 900 ezer euró, ami a fenti eredmények tekintetében akkor is furcsa, ha figyelembe vesszük, hogy ezeket az NB I-ben, a Magyar Kupában és az Európai Konferencialigában érte el. 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hasadt Tölgy
2023. október 09. 22:29
Csupa tirpák ír ide. Szaki és focibecsüs. Varga? Huszonötször annyi, 25-30 mill. Kerkez előtt lesz a jó helye. Majd felzárkózik a transfermarkt.
powerage
2023. október 09. 17:46
A dobogó közelében sincs? Nem csoda, hogy a csaja is otthagyta...
Takagi
2023. október 09. 17:46
Lesz ez több is. Hajrá Domi!
Bicsike
2023. október 09. 17:29
És a Marson? Azért az se mindegy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!