A szerbek ellen már egy 70 milliós Szoboszlai irányíthatja a válogatottat

2023. szeptember 21. 18:12

Óriásit emelkedhet a október elején a Liverpoolban játszó magyar klasszis játékjogának értéke.

2023. szeptember 21. 18:12
Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya

Legközelebb október 9-én vizsgálja felül a profi labdarúgók játékjogának értékét a vezető labdarúgópiaci portál, a Trasfermarkt.de  – értesült a Magyar Nemzet. Ez azt jelenti, hogy a magyar játékosok értéke is változhat, némelyiküké igen komoly mértékben. Például válogatottunk csapatkapitányáé, hiszen

Szoboszlai Dominik egészen hihetetlen teljesítményével villámrajtot vett a Liverpool csapatában.

Elég néhány adatott említeni, ami biztosan emeli a magyar klasszis értékét: 

  • Szoboszlai minden tétmérkőzését végigjátszotta eddig a Liverpoolban (ez rajta kívül csak a kapusukról, Allisonról és Andrew Robertsonról, a skót balhátvédről elmondható) 
  • 5 mérkőzésen 58,8 kilométert futott
  • 7 kilométerrel többet, mint bármelyik Liverpool-játékos
  • ezzel ő lett az eddig 3. legtöbbet futó játékos a Premier League-ben
  • a wolves elleni mérkőzésen bemutatott 36,76 km/h-s sprintje a második legnagyobb sebesség a Premier League történetében
  • legalább három különböző szerepkörben játszott kiváló teljesítménnyel
  • két alkalommal is a meccs emberének választották
  • az ő mezéből fogyott a legtöbb a Liverpool webshopjában és ajándékboltjaiban, ezzel a második helyre szorítva az eddigi első Salah-t
  • az augusztusi teljesítménye alapján a Liverpool-szurkolók őt választották a hónap játékosának

És persze még sorolhatnánk, de valószínűleg Szoboszlai teljesítményét a Transfermarkt is értékeli majd, és jócskán emeli majd a labdarúgó értékét. 

Szoboszlai értéke egyébként az elmúlt évben óriásit nőtt, hiszen egy évvel ezelőtt még 28 millió euró volt a portál szerint, most pedig már 50 millió. Csak idén kétszer emelkedett, egyszer tavasszal 35-ről 40 millióra, egyszer pedig nyáron 50 millióra. A Liverpool úgy tűnik nagyon jó üzletet csinált azzal, hogy a kifizette Szoboszlai Dominik 70 millió eurós kivásárlási árát a RB Leipzignek, hiszen az ezt meghatározó szerződési záradék június 9-én lejárt, és ezt követően jóval drágábban adták volna. 

Szoboszlai fejlődésének és értéknövekedésének ütemét tekintve abszolút reális, hogy az október 9-i értékbecsléskor legalább 70 millió euró lesz az értéke a Transfermarkt szerint. 

Eszerint az október 14-én a Puskás Arénában rendezett szerbek elleni Eb-selejtezőn már egy jóval értékesebb Szoboszlai vezetheti a nemzeti együttest. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szoboszlai kimarad – változás jön a Liverpoolban

A This is Anfield és az Evening Standard előrejelzései szerint az eddig Premier League meccseken látotthoz képest alaposan felforgatott felállásban léphet majd pályára csütörtök este Jürgen Klopp együttese.

Ezt is ajánljuk a témában

Van csapatunk! Az idei a válogatott éve

A 2022–2023-as labdarúgóidényben szintet lépett a nemzeti labdarúgó­együttes, amit nemcsak a győzelmek, hanem más számok is alátámasztanak. Az utóbbi egy év jól láthatóan egy nagyon kedvező irányú folyamatba illeszkedik – és hol van még a vége!

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. szeptember 22. 17:57
Szerintem 100 alatt mindenkit pofánröhögnek. Ennyi az előleg, a többit odabenn beszélik meg.
renoman
2023. szeptember 21. 18:58
Nem jelennek meg a hozzászólások! Qcsög mandiner.
Marco Polo
2023. szeptember 21. 18:23
Sok szerencsét...
Mandiner444hu
2023. szeptember 21. 18:23
Mandiner szerint még mindig sokan kommentelnek. Így az eddigi meghozott intézkedéseik mellé további nehezítéseket eszközölnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!