Fokozódnak az izgalmak, mindkét férfi kajak párosunk is elődöntős

2024. augusztus 06. 12:31

A Nádas Bence, Tótka Sándor és a Kopasz Bálint, Varga Ádám férfi kajak kettes is nagyszerűen kezdett az előfutamban.

2024. augusztus 06. 12:31

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Előfutamában másodikként célba érve bejutott 500 méteren az elődöntőbe a Nádas Bence, Tótka Sándor és a Kopasz Bálint, Varga Ádám férfi kajak páros is a párizsi olimpián.

Mint ismert, ebben a számban két magyar egység érdekelt, közülük elsőként, a második futamban lapátolt az ebben a számban világ- és Európa-bajnok Nádas Bence és a tokiói olimpián K-1 200-on aranyérmes Tótka Sándor. A friss Eb-győztes magyar egység kapta el a legjobban a rajtot az öt hajót felvonultató mezőnyben, 250 méter után a németek álltak az élre, a magyarok kis különbséggel követték őket, a többi ellenfél pedig a hajrában fel is adta a küzdelmet. Idejük 1:29.08 másodperc.

Ezt is ajánljuk a témában

A negyedik futamban Kopasz Bálint és Varga Ádám kettőse nem rajtolt a legjobban, ám az 1000-es menők a táv második felén magukra találtak és az ausztrálok mögött másodikként értek célba 1:29.37 másodperces idővel, így ők is ott lesznek az elődöntőben.

A K-2 500 méter elődöntőjére és a döntőjére pénteken kerül sor.

Ezt is ajánljuk a témában

(Mandiner/MTI)

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. augusztus 06. 15:27
Hajrá fiúk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!