„Az egész világ sosem látott homofóbia hullámon ül” – Mérő Vera az olimpiai botrány kapcsán is az LMBTQ-emberek miatt aggódik

2024. augusztus 02. 05:54

„A szorongó, önmagát vállalni rettegő LMBTQ embereknek egy újabb ok, hogy maradjanak szépen az árnyékban” – fogalmazott az aktivista.

2024. augusztus 02. 05:54

Nyitókép: Fabio Bozzani / ANADOLU / Anadolu via AFP

Mérő Vera újabb bejegyzést tett közzé közösségi oldalán a magyar bokszolót is érintő olimpiai botrány kapcsán. Mint ismert, nagy felháborodást keltett világszerte, hogy a NOB engedélyezte a tavalyi világbajnokságon nemi tesztet bukó algériai versenyzőnek, hogy Párizsban ringbe szálljon a nők ellen.

Emlékezetes, hogy Imane Khelif és az olasz Angela Carini vitatott „küzdelmét” mindössze 46 másodperc után félbeszakították, miután az olasz az jelezte, nem tudja folytatni. Khelif szombaton a magyar továbbjutóval Hámori Lucával üt majd össze, azonban ez ellen a Magyar Ökölvívó Szakszövetség felemelte a hangját. Úgy fogalmaztak: 

Ez vállalhatatlan és felháborító! (...) Kérjük, hogy a NOB vizsgálja felül a döntését, amivel egy olyan versenyzőt engedtek a NOB versenyrendszerébe, akit korábban világbajnokságon kitiltottak”.

Ezt is ajánljuk a témában

E fejlemények és az ugyancsak botrányos, egy héttel ezelőtti megnyitó kapcsán az aktivista Mérő arról írt, hogy „nyitóműsor, dionüszia, bacchanália, transz, interszex, tesztoszteron, kromoszóma... És 

az egész világ sosem látott homofóbia hullámon ül.

Szép munka, minden oldaltól.”

Majd azzal folytatta, „a szorongó, önmagát vállalni rettegő LMBTQ-embereknek egy újabb ok, hogy maradjanak szépen az árnyékban, de akár el is dobják a szekrény kulcsát. 

Ennek az olimpiának lesznek vajon nyertesei? 

Mert a vibráló gyűlölet-cunamiban egyelőre nem ezt érzem. Azért hajrá, Hámori Luca, nagyon drukkolok neked!” – zárta gondolatait.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. augusztus 07. 13:26
LMBTQ? Miért Buzi is a bokszoló bácsi, Vera néni?
Krupp Skya
2024. augusztus 07. 13:23
Feltűnési viszketegségben szenved Vera néni. Ki akar tűnni valami szarral az átlag zsidók közül én is pont ilyen voltam gyereknek.
Reszelő Aladár
2024. augusztus 04. 17:41
Vera baszki értsd meg, hogy nem gyűlöljük egy a bokszolót. Csak egyenlő elbánást, pályát és esélyeket szeretnénk. Ha egy nőt eltiltanak ennyi tesztoszteronnal, mert ettől komolyabb izomzata és csontozata lesz, akkor ne versenyezhessen olyan, akinek természetesen ennyi van. Te keverted bele az lmbtq témát.
tapir32
2024. augusztus 03. 19:06
A becstelenséggel szemben emelték fel a szavukat az emberek! Büszkék lehetnek rá! Nem fair play nők között versenyeznie annak, akinek testfelépítése jelentősen eltér a nőkétől. Ez nem homofóbia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!